关于我们 | 联系我们  
 
 
 
   
 
  报考指南 院校招生 面授辅导
教学大纲  成教知识  远程辅导
 
  备考指南 备考经验 心得技巧
名师指点 联考图书 联系我们
 
  数学 逻辑 历年真题
英语 写作 综合辅导
 
  面试指南 面试经验
面试辅导 院校面试
 
  调剂信息
调剂通道
历年真题
当前位置:成人教育网 > 历年真题 
数学历年真题

发布时间: 2014/3/5

2002年成人高考学校招生全国统一考试 

   

一、语音知识(共5小题,每题1.5分,共7.5分)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

(   )1.A. childhood     B. chemist      C. church        D. chest

(   )2. A. dear           B. hear         C. near         D. bear

(   )3. A. excellent       B. excuse       C. explain       D. express

(   )4. A. museum       B. popular       C. dustbin       D. valuable

(   )5. A. coast          B. float         C. soap         D. broad

 

二. 词汇与语法知识(共25小题;每1.5分,共37.5分)

从每小题的四个选项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

(   )6. He took the machine to pieces to find out how it _______.

         A. progressed     B. operated      C. equipped      D. managed

(   )7. I asked two people to help me start my car, but ____ of them knew what to do.

         A. either         B. none          C. both         D. neither

(   )8. Let’s visit the bookstore on my way back home, __________?

         A. shan’t we      B. won’t you      C. shall we     D. will you

(   )9. Please be sure to telephone me next time you _______ to our city.

         A. will come    B. come         C. came          D. are coming

(   )10. He wondered if he could slip out of the lecture hall without anyone _________.

          A. noticing      B. noticed      C. to notice       D. being noticed

(   )11. – You realize that you were driving at 100 miles per hour, don’t you?

           -- No, officer, I _____ have been. This car can’t do more than 70.

          A. needn’t      B. shouldn’t     C. couldn’t       D. might not

(   )12. Class is to begin in a minute, but the teacher still hasn’t _____.

          A. come on     B. turned out    C. come along    D. turned up

(   )13. By the end of last year we _____ more than 200 students of English all over the province.

          A. trained    B. would have trained   C. had trained  D. have trained

(   )14. ______ the teacher’s suggestion, Tom finally found a way to settle the problem.

        A. Following     B. To follow      C. Follow       D. He followed

(   )15. – Hello, may I speak to Dr. Bush?

           --_________________.

          A. Yes, I’m Bush             B. Yes, it’s me     

C. Here is Bush              D. Speaking

(   )16. Of the two new teachers, who do you like______?

          A. much         B. better         C. well        D. the most

(   )17. Something about his manager suggested that he _____ not interested in what we were doing.

          A. was           B. were          C. be           D. is

(   )18. The belief that the children of working mothers usually suffer is_____ by most scientists.

          A. rejected        B. refused       C. resisted       D. reduced

(   )19. Catherine is one of the brightest students who _____ from the Department of Computer Science, Brown University.

         A. is graduated                   B. has graduated  

C. are graduated                  D. have graduated

(   )20. I always regret not _____ harder when I was young.

          A. studying                    B. having studied    

C. to study                     D. to have studied

(   )21. Her dog ran out of the yard _____ the old lady opened the gate.

           A. moment      B. a moment    C. the moment   D. that moment

(   )22. –The phone is ringing.

           -- Who could _____ be? It is already midnight.

          A. he           B. it          C. this        D. that

(   )23. There used to be a coffee shop next to your house,________?

          A. wasn’t there    B. didn’t there   C. wasn’t it     D. didn’t it

(   )24. Not until he finished his homework _____ him to watch TV in the evening.

         A. his mother allowed         B. his mother had allowed     

C. did his mother allow        D. had his mother allowed

(   )25. He thought nobody was around, but he was in fact seen _____ into the office building.

          A. to steal       B. steal         C. stole          D. stolen

(   )26. You don’t have to pay for your flights; they’re ______ in the price of your holiday.

         A. concluded     B. held         C. settled        D. included

(   )27. Have you ever been to the square ______ was built last year?

         A. which            B. where        C. when       D. what

(   )28. They started off at about 5 o’clock in the morning. They should ____ there by now.

         A. arrive    B. have been arriving   C. have arrived     D. be arriving

(   )29. In this park, sparrows often fly down from trees to eat from visitors’ hands. They are used to _____ in this way.

         A. be fed      B. feed          C. having fed         D. being fed

(   )30. It’s such a big room. If you don’t speak loud enough, you’ll never make yourself______.

         A. hear        B. hearing       C. to hear           D. heard

 

三. 完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)

通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

Mr. Jones was traveling in a car. Soon after setting out from a village to drive to London, he heard a strange noise from the back of the car. Naturally, he _31__ to have a look. He examined the wheels__32__ but found nothing wrong. __33__, he got back into the car and __34__ his way. The noise began almost immediately and was louder than _35__. Quickly turning his head, the man saw what appeared to be a great black cloud following the car._36__ he stopped at a village later on, he was told that a queen bee must be __37__ in his car as there were thousands of bees nearby.

__38__ learning this, the man realized that the only way to get rid of the bees would be to drive away as _39__ as possible. After an hour’s hard driving, he arrived in London where he _40__ his car outside a hotel and went in to have a drink. It was not long __41_ a waiter who had seen him _42___ hurried in to inform him that his car was covered with __43__. The poor driver telephoned the police and explained what had happened. The _44__decided the best way to _45__ the situation would be to call in a bee-keeper. In a short time, the bee-keeper arrived. He found the __46__passenger hidden near the wheel at the back of the car. Very _47_ to the driver for his __48_ gift, the bee-keeper took the queen and her thousands of __49__ home in a large box. Then, the driver drove away in peace, _50_ free from the “black cloud”, which had hung over his car.

 

(   )31. A. moved out      B. got out     C. turned around     D. drove back

(   )32. A. closely        B. quietly     C. clearly           D. deeply

(   )33. A. However      B. Though     C. Instead          D. Therefore

(   )34. A. went          B. continued    C. started           D. drove

(   )35. A. ever          B. the beginning     C. the past       D. early

(   )36. A. Until          B. Before         C. When         D. Since

(   )37. A. taken          B. found         C. hidden         D. stored

(   )38. A. At            B. On            C. For            D. In

(   )39. A. carefully       B. quietly         C. bravely         D. quickly

(   )40. A. sent           B. rested          C. parked         D. lay

(   )41. A. before         B. then           C. until           D. when

(   )42. A. come over      B. arrive          C. set off         D. leave

(   )43. A. bees           B. dust           C. flowers        D. a cloud

(   )44. A. waiter          B. driver         C. expert         D. police

(   )45. A. get rid of       B. go on with      C. clean up       D. deal with

(   )46. A. mistaken     B. anxious       C. unpopular      D. unwelcome

(   )47. A. thankful        B. angry         C. surprised       D. delightful

(   )48. A. worthless      B. expensive      C. unexpected     D. usual

(   )49. A. sisters         B. lovers         C. followers       D. prisoners

(   )50. A. by and by     B. at least         C. by all means     D. at present

 

四. 阅读理解(共15小题,每题3分,共45分)

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项, 并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

A

For 30 years, Randy J. Murphy drove without being stopped by the police—and without a driver’s license (驾驶执照).

The 46-year-old man’s luck came to an end last May. On his way home from his job as a dishwasher, he turned up the radio in the car.

“I just turned the corner, and there was Mark,” Murphy said of the police officer who has since made such a difference in his life.

Officer Mark Taylor had stopped the car as he heard the blaring (震耳的) music. When he asked for a driver’s license, Murphy said that he didn’t have one.

Murphy told Taylor he couldn’t read well enough to tale the written part of the licensing test. “He said people just don’t help anymore. I told him if he was willing, I’d help him,” said Taylor. He gave Murphy his phone number. That afternoon Murphy called the officer.

For the next three months, the men met several times a week to review the questions which might appear in the test. When Murphy took the test, Taylor went with him. Murphy passed on his sixth attempt (尝试). He then sailed through the road test. On September 5, he got his license.

Taylor’s act of kindness won him the Officer of the Month award(奖) from the Knoxville Police Department. “People should help each other if they can,” Taylor said. “Randy did all the work. I just guided him along.”

Although Murphy has overcome the difficulty that kept him from getting a driver’s license, he hasn’t stopped there. “We still meet once a week to read,” Taylor said. “We’ve also become friends.”

“I’m glad he pulled me over now,” said Murphy.

 

(   )51. Murphy was stopped by Taylor because_________.

          A. the music hi his car was too loud     

B. he drove without a driver’s license

C. he made a wrong turn at a corner     

D. he listened to the radio while driving

(   )52. After learning Murphy’s situation, Taylor decided ________.

          A. to put an end to his luck          B. to help him learn how to read

C. to take away his driver’s license 

D. to stop him from doing silly things

(   )53. In “he then sailed through the road test” sailed through is close in meaning to ______.

           A. tried his best in                    B. nearly failed in

C. suffered a lot in                    D. easily succeeded in

(   )54. According to Taylor, he helped Murphy pass the licensing test because _______.

           A. he felt sorry for the bad situation of the poor

B. he wanted to win the Officer of the Month award

C. he hated to see people in need of help were not helped

D. he thought it was a policeman’s duty to help people read

 

B

You start to introduce an old friend to someone, and suddenly you can’t remember that someone’s name even though you sense it is just there in your memory. Or you can’t quite bring back the name of a film you just saw. Such tip-of-the-tongue or TOT incidents happen to almost everyone, notes Deborah Burke, a scientist at Pomona College in Claremont, California.

These lapses(失误) have noting to do with remembering the meaning of a word, but rather with its sound. “Often, the sound of a word is arbitrary (任意的) and senseless,” says Burke. This arbitrariness sometimes can make it difficult to bring back the word.

The best way to prevent the problem is to use the name of a person or object as frequently as possible. “I tell people to do what salespeople often do-repeat people’s name several times just before you plan to see them,” says Liz Zelinski of the University of South California in Los Angeles.

A TOT experience can seem worse when a similar-sounding(发音相似的),but incorrect, word comes into your head unexpectedly and stays there. Burke tells the story of a student who was trying to remember the name of a particular car. The student wanted the word Winnebago, but she could only come up with rutabaga. When this happens, think of something else, suggests Burke.     “If you stop feeling worried about it, the correct word sooner or later will come to you.”

 

(   )55. People sometimes find it hard to bring back a word they know well, for __________.

          A. it is impossible to remember every word

B. the pronunciation seldom matches the spelling

C. some words do not have any exact meaning

D. its sound is decided for no good reason

(   )56. TOT incidents are more likely to happen ________.

          A. with words similar in pronunciation

B. with the name of a strange person or object

C. when a word you don’t like gets into your mind

D. when you pay too much attention to certain subjects

(   )57. When you cannot come up with the right word you’re trying to remember, you may ______.

          A. think of more words of similar sound

B. stop feeling worried but keep thinking of it

C. do something else for a while and then try again

D. forget it for the moment and pay attention to something else

 

 

C

The Amish are often called the “Plain People.” Their home have no pictures on the walls, and no soft, comfortable furniture. The men wear dark trousers with white or blue shirts, and the women wear long dresses in dark colors. They ride in carriages pulled by horses.

The Amish have a saying: “The old way is the best way.” Although the Amish accept some new ideas- they use new medicines, for example- their way of life has not changed much in 300 years. They do not use electric lights, telephones or TVs.

Almost all Amish live on farms. They do not use modern machinery (机器),yet their farms are successful because the Amish work hard and take good care of their land and animals. Their farms  are always small. The Amish think it is wrong to have more land or more money than  they need to live upon. A few years ago some Amish farmers discovered oil on their land. They immediately sold their land moved away, without telling anyone about the oil.

The Amish will not buy insurance (保险) of any kind. When there is trouble, they help one another. If an Amish farmer gets sick, friends and neighbors will milk his cows and plant his fields. If a house burns down, as many as 200 men will come and build a new house in one day.

People are curious about the lives of the Amish. Every year thousands of people visit the part of Pennsylvania where most Amish live. Usually the Amish are not happy about the visitors, but they tolerate(容忍) them. Perhaps the Amish understand that the visitors want to experience, at least for a few days, the quieter, simpler Amish way of life.

 

(   )58. The Amish are called the “ Plain People” because they _______________.

          A. live on plains           B. live a simple life 

C. do not like new ideas     D. do not care about their clothes

(   )59. Some Amish farmers left their land after discovering oil on it because they_______.

           A. didn’t want to have more money than they needed

B. found the land not suitable for farming any more

C. were afraid of getting into trouble

D. didn’t need oil in their life

(   )60. From the passage we know that the Amish people ______.

           A. want to be separated from one another

B. used to take no medicines when they got ill

C. believe in what they have been doing for 300 years

D. keep small farms because they are easier to manage

(   )61. What can be inferred form the passage?

           A. The Amish way of life is considered to be the best for Americans 

B. The coming of visitors greatly improves the life of the Amish people

C. People wonder at the Amish way of life

D. The Amish people are born to tolerate others.

 

D

Copernicus was born in Torun, Poland, on February19, 1473. Little is known about his early life except that his father died when he was 10. An uncle adopted (收养) him, his two sisters, and his brother. The uncle saw to it that the two boys received a good education. Copernicus went to the University of Cracow. There he studied such subjects as Latin, mathematics, and astronomy. It was probably at that time that he changed his Polish name, Niklas Kopernigk, to the Latin form of Nicolaus Copernicus. In 1946 Copernicus went to Italy, where he spent the next 10 years studying at various universities.

In Copernicus’ time people still believed that all things—the sun, the stars, and the planets—moved around the earth. It was an old belief that few men had ever questioned. Aristotle had based his theory of astronomy on his belief. Because the Church had long been the center of learning, the theory was also linked to religious (宗教的) beliefs.

In 1506 Copernicus returned to his homeland. A few years later he began to work for the Church. All those years Copernicus carried on his work on astronomy. He had just the most basic equipment and, like other scientists of his day, made observations with only his eyes. Still, using mathematics and logic (逻辑),Copernicus worked out a different theory, which held that the planets went around the sun.

Copernicus did not announce his ideas. He did not want to make trouble. But he could not hide the scientific truth. So he talked about his theory with his friends, who strongly advised him to have his work published. His great book. On the Revolution of the Heavenly Bodies appeared at the very end of his life. Copernicus saw the first copy on the day he died, May 24, 1543.

 

(   )62. Which of the following is TRUE about Copernicus?

           A. He had two brothers and a sister

B. He used to be called Niklas Kopernigk

C. He lost his father soon after he was born

D. He spent 10 years at the University of Cracow

(   )63. From the passage we can see that astronomy is _____________.

           A. the life experience of great men

B. the movement of the stars and the planets

C. the scientific study of natural objects in space

D. the theories developed by scientists of old times

(   )64. Copernicus developed his theory ________.

           A. using various telescopes       B. based on Aristotle’s beliefs

C. through observations and reasoning  

D. under the encouragement of his friends

(   )65. The writer of the passage wants us to know that ______________.

           A. Copernicus did not tell about his theory until the day of his death

B. for many years Copernicus dared to do nothing openly against the Church

C. pushed by his friends Copernicus decided to write a book in May1543

D. shortly before he got back to Poland Copernicus started to work for the Church

 

五 短文识错 (共10小题;每题1.5分,共15分)

下面短文中有10行标有题号。找出每行4个划线部分中的错误项,并将错误项下面的大写字母填入左边的括号里。

Learning English as a foreign language is difficult, but you can

(   )66. learn more quickly unless you follow these suggestions. One way

                A           B       C                   D

(   )67.to help your English is by listen to English on the radio and TV

                 A              B            C         D

(   )68.every day. Even if you don’t understand nothing at first, don’t be

            A        B                       C           D

(   )69.worried. It will be easy little by little. You just need to be patient.

                  A       B      C                 D

(   )70.Other way that’ll be of help is to talk in English. When you try

            A               B            C                 D

(   )71.speak English, don’t be nervous. Just relax and use the words you know.

            A                  B     C       D        

(   )72.My last suggestion is to think in English. When you are to yourself, try

              A                   B          C         D

(   )73.to practice in this way. That will become easier for you to use English

                    A         B             C   D

(   )74.vocabulary and sentences. If you find it hard to thinking in this language,

                    A                    B        C       D

(   )75.don’t give up. Keep on trying. I hope you will follow my advices.

                           A   B            C             D    

 

六 补全对话(共5句;每句满分3分,共15分)

   根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:Dr. Johnson 一家要来华旅游。他给长城饭店打电话预定两个房间,询问在北京可以参观哪些地方,以及是否可以安排导游(tour guide)。长城饭店的李红耐心地回答了他的问题。

Li Hong: Great Wall Hotel. Can I help you?

Dr. Johnson: ______76_____________. We will arrive at your hotel on June 15.

Li Hong: _________77____________?

Dr. Johnson: Three nights. We’ll leave for Shanghai on the morning of June 18.

Li Hong: No problem._______78____________?

Dr. Johnson: Gilbert Johnson. G-i-l-b-e-r-t, Gilbert. J-o-h-n-s-o-n, Johnson.

Li Hong: Okay. Mr. Gilbert Johnson, two rooms for three nights, from June 15 to the morning of June 18.

Dr. Johnson: That’s right. ______79_____________?

Li Hong: Well, the Summer Palace, the Great Wall, the Ming Tombs, and some other places.

Dr. Johnson: Very good, I think we’ll try to see them all. By the way, ____80_______?

Li Hong: Yes, we can make the arrangement for you.

Dr. Johnson: Thanks a lot. See you then.

Li Hong: See you.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2003年成人高考学校招生全国统一考试

   

一 语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)
在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。
(   )1. A. piece        B. cheek       C. dealt         D. receive
(   )2. A. glove        B. stone       C. globe         D. spoke

(   )3. A. flew         B. knew       C. threw         D. grew

(   )4. A. hotel         B. hopeless     C. holiday      D. honest
(   )5. A. society       B. precious      C. decision     D. medicine
  
二 词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。
(   )6. Allen _______ any good job since he came to New York City two years ago.
       A. hasn't found   B. didn‘t find   C. doesn't find   D. hadn‘t found
(   )7. “Let me _______ you,” said my boss,“you should call me immediately

after you arrive at the airport.”
      A. ask          B. advise      C. remember     D. remind
(   )8. The boys spent the whole morning _______ possible answers to the    question.
      A. discuss      B. and discussing   C. discussing    D. and discussed
(   )9. This village ______ to be the place in which Ernest Hemingway,one of the  greatest American writers,wrote this story.
      A. is believing    B. is believed      C. believes      D. believe
(   )10. It's reported that by the end of last month the sale of the company ______  by 10%.
       A. has risen     B. had been rising   C. had risen   D. has been rising
(   )11.-How _________ will you be able to finish the painting?
        -In a couple of hours.
        A. soon         B. often          C. long       D. fast
(   )12. ______ any friends in the city,he felt quite lonely and helpless.
        A. No to have    B. No having    C. Not to have    D. Not having
(   )13. Dr. White was away to the South last month,so he didn't attend the meeting _______ in     Beijing.
        A. having held     B. to hold      C. to be held     D. held
(   )14. _______ at his paper over the weekend,Neil didn't finish it.
        A. As he worked hard         B. Hard as he worked
         C. How he worked hard       D. How hard he worked
(   )15.-Are you satisfied with her work,sir?
       -Not at all. It couldn't be any _______.
        A. better         B. best      C. worse      D. worst
(   )16. That was _______ matter that I had no choice but to talk it over with my parents.
        A. a such serious   B. a so serious   C. such serious a  D. so serious a
(   )17. This disease is second only _______ heart attack as a cause of death all over the world.
         A. to            B. of           C. with        D. from
(   )18. The word is new to us. You'd better ______ in the dictionary.
         A. look at it     B. look for it     C. look it up    D. look it out
(   )19. If there is no one _______ him with the preparation,he will have to put off the meeting.
         A. help          B. to help       C. helps     D. helped

(   )20. As soon as she _______ open the letter,Mrs. White will find out what has happened to her husband.
       A. tears        B. is tearing    C. will tear    D. has torn
(   )21. ______ the government agrees to give extra money,the theatre will have to be closed next month.
       A. Unless        B. If         C. Since          D As
(   )22. To reduce weight,plastic has taken _______ of iron and steel in making boats.
       A. its place      B. place      C. the place       D. a place
(   )23.-Let me help you with your suitcase.
        -________.
       A. You're very nice   B. Yes,you're so helpful
        C. No,I can do     D. It's very kind of you
(   )24. These three English novels are for you. The rest _______ for the other students in your class.
        A. were        B. is        C. are        D. was
(   )25. You _______ have seen Jane in her office last Friday;she's been out of town for two weeks.
         A. couldn't      B. mustn‘t      C. wouldn't        D. shouldn‘t
(   )26. Henry never said that he was good at maths,_______ he?
         A. was         B. did          C. didn't         D. wasn‘t
(   )27. The little girl showed the policeman the corner _______ she was knocked off her bike.
       A. and          B. which        C. that        D. where
(   )28. The snow was so deep that the climbers could not ________ to the camp.
       A. get over      B. get along     C. get through     D. get around
(   )29. In need of money,Bob had to take ______ job that was offered to him.
        A. whatever   B. no matter what   C. whichever   D. no matter which
(   )30. My friend and I would like to go to the concert,but ________ of us has got a ticket.
        A. both       B. none        C. neither         D. all
  

三.完形填空(共20小题;每题1.5分,共30分)  
通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。
  I once went to a town in the north of England on business.
  It was about 7:30 in the evening when I reached the hotel. The manageress,a strict old lady of about 60,showed me to my room. When I asked her what time dinner was,she said there was only one sitting at 6:30,and I had 31 it.
  “Never mind,”I said. “I'm not very 32 . I‘ll just have a drink in the bar(酒吧)and a sandwich.”
  “Bar!”she 33 her voice. “This is a respectable hotel,young man. If you want 34 ,you must go somewhere else.” She spoke 35 a glass of beer was a dangerous drug.
  I went to a bar and had some beer and sandwiches and then went to the cinema. At about 11:30 I 36 . Everything was in darkness. I knocked at the door,but nothing happened. The 37 sound was the church clock opposite,which suddenly struck the half-hour with such 38 that it made me jump. 39 a window opened upstairs. The old lady 40 and asked me what was going on. I explained who I was and she let me 41 after ten minutes' wait. She was in her nightdress. She told me seriously that guests were 42 to be back in the hotel by 11 o‘clock I went to bed but could not sleep. Every quarter of an hour the church clock struck and at midnight the whole hotel shook with the noise. Just before dawn,I finally 43 .
  When I arrived at 44,everyone else had nearly 45 and there was not enough coffee to go round.
  “Did you 46 well,young man?”the old lady asked.
  “47 ,I don't think I could go through 48 night in that room,”I replied. “I hardly slept at all.”
  “That's because you were 49 all night drinking!”she said angrily,putting 50 to the conversation.

 

(   )31. A. had      B. passed     C. missed     D. caught
(   )32. A. hungry   B. sleepy      C. tired      D. happy
(   )33. A. lost      B. lowered    C. dropped    D. raised
(   )34. A. beer     B. coffee      C. milk       D. tea
(   )35. A. even if   B. since       C. although   D. as if
(   )36. A. went to bed            B. walked to a club
         C. returned to the hotel     D. drove to a restaurant
(   )37. A. only     B. sharp    C. sweet    D. last
(   )38. A. effort    B. force    C. power    D. attraction
(   )39. A. Firstly          B. Wonderfully

C. Unfortunately     D. Finally
(   )40. A. came out    B. got up      C. looked out    D. woke up
(   )41. A. down       B. out        C. back         D. in
(   )42. A. ordered    B. expected     C. taught      D. encouraged
(   )43. A. fell asleep  B. went to bed   C. got up      D. gave in
(   )44. A. a decision    B. breakfast   C. once       D. the office
(   )45. A. arrived      B. done       C. finished    D. started
(   )46. A. play        B. sleep       C. eat         D. do
(   )47. A. First of all            B. Never mind

C. To tell you the truth       D. As a result
(   )48. A. one       B. another     C. such    D. any
(   )49. A. away      B. here       C. down    D. up
(   )50. A. an end     B. a saying    C. a joke   D. a pause
  
 四.阅读理解(共15小题;每题2分,共30分。)  
 阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。
                                   A
  There was a river with a small town on either side of it. The towns were linked by a bridge.
  One day,a hole appeared in the bridge. Both towns agreed that the hole should be mended. However,disagreement came up as to who should mend it. Each town thought that it had a better reason for the other to mend the hole. The town on the right bank said that it was at the end of the road,so the left-bank town should mend the hole. The town on the left bank,on the other hand,insisted that all the traffic came to the right-bank town,so it was in their interest to mend the bridge.
  The quarrel went on and on,and so did the hole. The more it went on,the more the hostility between the two towns grew.
  One day a man fell into the hole and broke his leg. People from both towns questioned him closely about whether he was walking from the right bank to the left or from the left bank to the right,in order to decide which town should be blamed for the accident. But he could not remember,since he got drunk that night.. 

Some time later,a car was crossing the bridge and broke an axle(轴)because of the hole. Neither town paid any attention to the accident,as the traveler was not going from one to the other,but was merely passing through. The angry traveler got out of the car and asked why the hole was not mended.
  On hearing the reason,he declared,“I'll buy this hole. Who‘s the owner?”
  Both towns at once declared that they owned the hole.
  “One or the other,whoever owns the hole must prove it.”
  “How shall we prove it?”asked both sides.
  “That's simple. Only the owner of the hole has the right to mend it. I‘ll buy the hole from whoever mends the bridge.”
  People from both towns rushed to do the job while the traveler smoked a cigar and his driver changed the axle. They mended the bridge in no time and asked for the money for the hole.
  “What hole?”The traveler looked surprised. “I can't see any hole. I‘ve been looking for a hole for several years now. I'm prepared to pay a good price for it,but there’s no hole here. Are you pulling my leg or what?”
 He got into his car and drove off.

 

(   )51. What did the two towns quarrel about?
        A. Which of them should mend the hole.
     B. Whether the hole should be mended.
     C. Why there was a hole in the bridge.
     D. When they should mend the hole.

(   )52. The man who had fallen into the hole failed to answer any questions because he ______.
     A. had one of his legs broken
     B. was busy changing the axle
     C. had drunk too much wine
     D. was afraid to blame anybody
(   )53. Both towns rushed to mend the hole in order to prove that ______.
      A. they owned the whole bridge
      B. they had the right to sell the hole
      C. they were able to mend the hole
      D. they could afford to mend the hole
(   )54. In “Are you pulling my leg or what?”,the phrase pulling my leg refers to ______.
      A. trying to stop me           B. laughing at me
      C. putting me in trouble        D. making fun of me

B
  Scientists have searched for many years for a method to tell whether a volcano(火山)explosion will be small or large. Now,four scientists say they have discovered something in lava(熔岩)that will help do this. They did the research on Mount Unzen on the southern Japanese island of Kyushu.
  Mount Unzen exploded in November,1990. Since then,more explosions have killed 43 people and destroyed the homes of more than 2,000 others. The volcano is still active today.
  The scientists say the lava of the volcano contains high level of an element(成份),which is a sign of the presence of the lava from deep in the earth,not from the surface. They say it shows that the lava coming directly from inside the earth is connected with huge explosions instead of smaller ones.

The scientists examined the lava from 18 explosions of Mount Unzen that took place during many thousands of years. They also studied the lava from other volcanoes in the area that are older than Mount Unzen. The lava studied came from both large and small explosions. The scientists found that large explosions contained more of the element than small ones. The scientists say if they had known this two years earlier,they could have warned the people living in the area near Mount Unzen and saved many lives.


(   )55. From the passage we learn that Mount Unzen is the name of ______.
        A. a huge volcano explosion
        B. a Japanese island
        C. an active volcano
        D. a kind of lava
(   )56. The four scientists discovered that the level of the element contained in the lava could tell ______.
      A. the degree of a volcano explosion
      B. the place of a possible explosion
      C. the number of volcano explosions
      D. the time of a possible explosion
(   )57. The research of the four scientists was based on ______.
       A. the lava that caused explosions
       B. the presence of the lava from the surface
       C. the damages caused by the 1990 explosion
       D. the lava from different explosions in the area
  
                                   C
  Have you ever argued with your loved ones over simple misunderstandings(误解)?Little wonder. We often believe we're more skillful in getting our point across than we actually are,according to Boza Keysar,a professor at the University of Chicago. In his recent study,speakers tried to express their meanings using unclear sentences. Speakers who thought listeners understood were wrong nearly half the time. Here’s some good advice to reduce misunderstanding:

(1)Don't trust what you see from the listener. Listeners often nod,look at you or say “uhhuh” to be polite or move the conversation along. But it‘s easy to consider these as signs of understanding.
(2)Train the editor(编辑)in your head. If you say,“Beth discusses her problems with her husband,”it's not clear whether she’s talking to her husband or about him. Try instead,“Beth talks to her husband about her problems.” Or “Beth talks to others about the problems with her husband.”(3)Ask listeners to repeat your message. Introduce your request by saying “I want to be sure I said that right.” Questions like “How does that sound?”or “Does that make sense?”may also work.
(4)Listen well. When on the receiving end,ask questions to be sure you're on the same page. After all,it isn‘t just the speaker's job to make his speech understood.


(   )58. Why does the writer give us the advice?
          A. We're not skillful enough to make clear sentences.
          B. Misunderstanding is damaging our normal lives.
          C. Misunderstanding occurs now and then.

D. It's impolite to say NO to others.
(   )59. The writer suggests that when talking to others,the speaker should ______.
          A. know that listeners will show him that they understand his words
          B. express himself clearly even when he sees signs of understanding
          C. notice listener's signs of understanding
          D. look directly into his listener's eyes
(   )60. By Train the editor in your head,the speakers are advised _______.
          A. to get themselves trained by a good editor
          B. to discuss problems with their husbands or wives
          C. to express themselves in long but simple sentences
          D. to make sure each sentence has only one meaning
(   )61. In the last paragraph,the words you're on the same page mean that ______.

A. you're following the speakers closely

B. you're reading the same page as the speaker does

C. you should know which page the speaker refers to

D. your story is written on the same page as the speaker's

                                       D
  While acting may run in the family,it wasn't Angelina Jolie’s only choice when thinking about her future. Although Jolie has studied her craft(技艺)since childhood,at one point the 26-year-old,who stars this month in Tomb Raider with her father,actor John Voight,wanted to be a funeral(殡葬)director. “I thought that the crossing over could be a beautiful thing and a time of comfort when people could reach out to each other.”
  Tradition(传统)is always attractive and interesting to Jolie,who moved with her mother,Marcheline Bertand,and brother after her parents separated when she was two. “I never had one home. I never had an attic(阁楼)that had old things in it. We always moved,so I was never rooted anywhere. And I always dreamed of having that attic of things that I could go back and have a look. I'm very drawn to some things that are tradition,that are roots,and I think that may be why I paid such special attention to funerals.”
  Finally,she chose acting. “Following in my father's footsteps,”she says,“is an interesting thing,because I think we speak to each other through our work. You don‘t really know your parents in a certain way,and they don't really know you. So he can watch a film and see how I am as a woman,the way I’m dealing with a husband who's been hurt,or the way I‘m crying alone.”
  “And it's the same for me:I can watch films of his and just see who he is. I‘ve learned to understand him as a person.”

(   )62. The passage is about a woman who _______.
        A. was once a funeral director
        B. is the leading actress in Tomb Raider
        C. wants an attic to live in
        D. was hurt by her husband
(   )63. Which of the following can best support Tradition is always attractive and interesting to Jolie?

A. Jolie longed to have old things from her childhood.
B. Having more than one home is always interesting to Jolie.
C. Jolie's parents separated when she was very young.

D. Tradition is always rooted somewhere.

(   )64. The words following in my father's footsteps most probably mean ______.
A. listening to my father's advice
B. taking my father as an example
C. walking after my father

D. looking for my father's footsteps

(   )65. Angelina Jolie finally chose acting because she thought she and her father could _______.
      A. work together several months a year

B. bring into memory what happened in the past
C. pay attention to things they are interested in
D. get to know each other through their films
  
五.补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分。)
根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。
 提示:Jane和Michael商量周末去野餐。他们讨论要去什么地方,带些什么。Michael建议邀请John和他的女朋友参加。最后他们决定星期六早上8点出发。
Jane:How do you like the idea of having a picnic this Saturday?
Michael:Wonderful. But_________66_______________?
Jane:What about going to the Western Hills?It's quite cool there.
Michael:That's a good idea. _____67________to go with us?
Jane:OK. And we can ask them to prepare some drinks.
Michael:__________68___________?

Jane:You'd better buy some fruit,and sandwiches.
Michael:_____69_________?
Jane:I like oranges,watermelons,grapes,and bananas.
Michael:______70_________?
Jane:How about 8 in the morning?We can get there in an hour and a half.
Michael:OK. I'll call John and tell him about our plan.
  

六.书面表达(满分30分)  
假定你是John,将去上海旅游。写一封信给你在上海的朋友张强,告诉他你将乘火车于10月21日上午8点到达上海,请他接站,并请他帮你安排21至24日的住宿(旅馆最好靠近市中心,房间可以小一些,但不要太贵)。此外,你还要他帮你订24日返回北京的火车票。
  注意:词数应为100左右。
  Oct. 15
  Dear Zhang Qiang,

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 All the best,
  John

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004年成人高考学校招生全国统一考试 

    

一 语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)
在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

(   )1. A. lecture        B. escape         C. bicycle       D. recover

(   )2.A. farther        B. healthy         C. Thursday     D. thought

(   )3.A.mathematics   B. attack          C. companion    D. baggage

(   )4.A. blouse        B. shoulder        C. found        D. mountain

(   )5. A. treat          B. breath          C. bread       D. treasure

 

二 词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

(   )6.This motorcycle is very good, but I don’t think I can ___ it.

A. pay              B. spend             C. afford              D. cost

(   )7. In China, every boy and girl ______ a right to education.

         A. have             B. has                C. will have        D. had

(   )8.The situation is quite serous and will become even worse unless some measures _____.

         A. had been taken     B. will be taken      C. were taken      D. are taken

(   )9.This street is usually quiet, but it will get very busy _______ Sunday mornings.

         A. on               B. in               C. at             D. during

(   )10.Don’t forget the fact ______ he was not at home that night.

           A. why             B. which            C. that            D. whether

(   )11.The two players had been warned of the danger, but _____ of them seemed to take it seriously.

          A. both             B. neither            C. any           D. either

(   )12.We went to see the play last night and got a lot of _____ from it.

           A. content              B. interest               C. spirit          D. fun

(   )13.The new railway is planned _______ by the end of 2005.

          A. to have completed                      B. to be completed     

C. to be completing                        D. to complete

(   )14.– It’s so noisy upstairs. What are they doing?

           -- They _____ be having a party.

          A. could          B. should             C. would          D. must

(   )15. Dr. Wilmet _______ the newspaper before he leaves for work every day.

          A. looks into        B. stares at       C. watches for      D. glances through

(   )16. It was on August 15, 1945 ________ the Chinese people won the final victory in the Anti-Japanese War.

          A. that            B. which           C. until         D. while

(   )17.For a long time after the operation, Linda found _____ difficult to fall asleep.

          A. this            B. one            C. that           D. it

(   )18.Tom has worked so hard this year that he will earn ______ he did last year.

         A. twice as much money as            B. as much money as twice

C. twice money as much as            D. as twice much money as

(   )19. – Who is the person _____ with our monitor over there?

           -- Our new maths teacher.

          A. talked         B. to talk         C. talking           D. talks

(   )20. Although he ________ those days, Mr. Black never gave up hope.

          A. treated unfairly               B. was unfairly treated

C. has unfairly treated            D. has been unfairly treated

(   )21.So little ______about European history that the lecture was quite beyond me.

          A. did I know        B. I knew         C. do I know        D. I know

(   )22.On our way to Washington DC, we visited the Browns, _____ used to be our neighbor.

          A. whom            B. which          C. who           D. that

(   )23.My roommate said he didn’t mind ______ the window open at night.

          A. keep              B. keeping         C. to keep          D. having kept

(   )24.Father is busy writing postcards this morning and _____ ten so far.

          A. wrote         B. was writing     C. has written       D. has been writing

(   )25.Have you been to the little village ________ your father spent his childhood?

         A. that           B. where          C. which         D. when

(   )26 – Hello, can I speak to George?

          -- Hold on, please, George, ___________.

          A. your father’s call           B. someone is looking for you

C. a message for you           D. you are wanted on the phone

(   ) 27.Speak louder, _____ you won’t make yourself heard in such a bog room.

           A. but              B. and             C. or                 D. for

(   )28.With all his homework ________, the boy was allowed to watch TV.

           A. to finish         B. finished        C. to be finished     D. having finished

(   )29.– Shall we go to the cinema tonight?

          --_________, but my hands are full.

           A. I’d love to      B. I’d love the idea     C. I’d love it     D. I’d love to do

(   )30 --____________ will he finish writing his new novel?

          -- In a couple of weeks, I think.

          A. How fast       B. How soon       C. How often        D. How long

 

三 完形填空(共20小题;每题1.5分,共30分)

通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

Tony Tomei was well-known in Los Alamos, N.M. for his heroic action when the forest fires swept through last May. Tomei had _31__ run away from his house, which was __32__. But soon after reaching a safe place,  Tomei __33__that although he had saved most of his collection of accordions (手风琴),his precious Italian Bugari Armando accordion was _34__ in the house. He raced home to _35__it. “When I drove up, there was a lot of smoke,” he says, and at that moment he made __36__ . “I was going to _37___the fire. I was the only one left to _38___ the neighbors’ house.”

Tomei, 52, an engineer and accordion instructor, had no idea what a great danger he would _39___. With a garden hose (软管),he spent the _40__ few hours putting out small spot fires.

Then the _41__ picked up, and the fire began moving slowly from the valley 60 feet below toward his home. He attempted to put out the fire but without any _42_. The fire and smoke blew up beside him, _43___ him to the ground, where he got hold of a tree. “I couldn’t breathe. I couldn’t see. I just stuck my face in the dirt.”

_44___, the wind changed. Against a frightening backdrop (背景) of house burning up and down his street, Tomei fought through much of the _45__ without any more water and _46__ a couple of tools he could get to keep small fires away from his neighbors’ house.

At sunrise he got his first real look at what had left of the neighborhood. “I saw all those damaged house and thought, oh, my God,” _47__ he’d saved his home along with two others’.

When his neighbor Nancy Tenbrink _48__ to the house she’d thought was lost, she _49__threw her arms around Tomei. “My house was important, but his life was much more _50__,” she says. “I’m deeply thankful for what he did for us.”

 

(   )31. A. happily      B. bravely      C. nearly       D. safely

(   )32. A. in fire       B. in danger     C. out of order   D. out of shape

(   )33. A. thought      B. wondered    C. said         D. realized

(   )34. A. just         B. also         C. still         D. yet

(   )35. A. find         B. hide        C. get          D. check

(   )36. A. a suggestion   B. a decision   C. the choice    D. the preparation

(   )37. A. put up        B. keep from   C. hold off      D. take up

(   )38. A. prevent       B. keep       C. watch        D. save

(   )39. A. protect       B. expect      C. face         D. fight

(   )40. A. next         B. last         C. hard         D. rest

(   )41. A. water        B. fire         C. smoke       D. wind

(   )42. A. success      B. tools        C. meaning      D. help

(   )43. A. knocking     B. leaving      C. taking        D. getting

(   )44. A. Funnily      B. Fortunately   C. Undoubtedly   D. Unluckily

(   )45. A. midnight     B. afternoon     C. night         D. daybreak

(   )46. A. normally     B. almost        C. hardly       D. only

(   )47. A. For         B. As            C. But         D. If

(   )48. A. returned     B. removed       C. referred      D. reported

(   )49. A. tearfully     B. surprisingly    C. repeatedly    D. thoughtfully

(   )50. A. special       B. lovely        C. useful        D. valuable

 

四 阅读理解 (共15小题;每题2分,共30分)

   阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选项中选出最佳的一项。

A

California State Railroad Museum

Hours

The museum is open from 10 a.m. to 5 p.m. daily (except on Thanksgiving, Christmas and New Year’s Day)

 

Admission

$4 adults; $2 students; children aged 5 and under are free.

Parking

A small number of metered parking spaces are available (可供使用) on the streets of Old Sacramento. However, these spaces are not suitable for guests visiting longer than 90 minutes. All-day parking is available in large public garages at both ends of Old Sacramento.

 

Food Service

The Silver Palace Restaurant in the Central Pacific Passenger Station serves good food at reasonable prices. It is just one black southwest of the main entrance to the Museum. There are many other restaurants throughout Old Sacramento.

 

Accessibility (无障碍通行)

The California State Railroad Museum is fully accessible to the disabled. Wherever possible, wheelchair lifts are provided. Certain exhibits and programs do have limited accessibility because of the narrow stair ways or door openings on some railroad passenger cars.

 

Other Offerings

Guided tours and films about the Museum are offered daily. There are many other chances at the Museum, too, including related historical attractions within Old Sacramento State Historic Park.

 

51. Which of the following is TRUE about the Museum?

   A. Children may visit the Museum any day of the year

B. Films about the Museum are shown on weekends

C. A student is admitted at half the regular price

D. The disabled are admitted free of charge.

52. Where is a visitor advised to park his car if he’ll spend several hours at the Museum?

   A. In a garage provided by the Museum

B. On a parking space near the Museum

C. On a metered parking space on the street.

D. In a public garage at one end of Old Sacramento.

53. Where can a visitor enjoy a good but not too expensive meal?

   A. The Silver Palace Restaurant

B. Any restaurant in Old Sacramento

C. Old Sacramento State Historic Park

D. The California State Railroad Museum.

 

B

How Coney Island got its name remains a mystery, though people have found explanations from almost every stage of its history.

A written record came out in 1924. It says that the island was once the home of the Konoh people. The name Konoh was mispronounced and finally became “Coney.”

Another explanation finds the name connected with the arrival of Henry Hudson in New York Harbor in 1609. According to it, John Coleman, Hudson’s right-hand man, was killed by Indians. To honor him, people named the island after him.

The Dutch settled in Manhattan in1624, and they became to Coney Island soon afterwards. Since the Dutch word for rabbit (兔子) was konijn and the island had a large population of wild rabbits, many people have supposed this fact to have led to the name. There was a different story about the Dutch word. The Dutch fought the Indians there and were believed to have said that their enemies “ran like rabbits.”

According to an article in a magazine, an Irish captain named Peter O’ Connor sailed between New York and Ireland in the late 1700s, and he named Coney Island after an island that was close to his home in Ireland and of the same size as the American island.

Unfortunately, there is little evidence (证据) that the Dutch, or the English after them, used any word “Coney” for several centuries. There is a lot of evidence, however, that the name Coney Island came into use in the first half the 19th century, after a ferry (渡船) service to carry passengers from the island to the mainland.

 

54. According to the passenger, the name Coney______.

   A. was mispronounced by the Konoh Coleman

B. was given by a man called John Coleman

C. comes from an island close to the English coast

D. is close in pronunciation to a Dutch word

55. It is said that John Coleman ______.

   A. used his right hand better than the left one

B. was an important assistant of Henry Hudson

C. killed many Indians in battles in 1609

D. was the first man to reach the island

56. The writer believes that the name Coney Island most probably _____.

   A. has a history of less than 200 years

B. came into use several hundred years ago

C. was used first by the English, not the Dutch

D. is related to the sail from New York to Ireland

57. From the passage we know that the word mystery means something ____.

   A. that history books keep a record of

B. people have found explanations for

C. that has not been known enough about

D. people have not yet thought about

 

C

Ben Carson, a doctor at Johns Hopkins Children’s center, talks about how he grew up in a poor Detroit Neighborhood, when peer (同龄人) pressure almost controlled his behavior and even his clothes. He wanted so badly to be considered cool that he begged his mother to buy him an expensive Italian shirt.

My mother made me a deal,” Carson remembers, “She said, ‘I’ll give you all the money I make next week. You’ll be in charge of the family finance (财务)—buying food and other necessities and paying the bills. Whatever you have left over you can  spend on whatever you want.’”

“I thought, this is going to be great,” Carson says, “I bought things we needed most and then began going through the bills. Of course I ran completely out of money long before everything was paid.”

Then I realized my mother, with her third-grade education, was a financial genius (理财能手)—just to keep food on our table and clothes on our backs with such a small sum of money. I’d been a fool. I wanted her to buy me a $75 shirt when she only took home $100 a week, cleaning other people’s floors and washing their toilets. I took a hard look at my behavior and wondered how I could be so selfish.”

“I started studying again. My grades went back up to A’s. Some of my peers laughed at me because I did not follow their pattern. But I refused to let that trouble me, because I had a goal.”

The experience had a lasting effect, “I not only saw and felt the difference my mother made in my life, I am living out that difference as a man.”

 

58. When Ben Carson was young, he _______.

A. wanted to be as cool as other boys of his age

B. tried to attract girls with his cool manner

C. was fond of improving family finances

D. was seldom good at his lessons

59. By saying “My mother made me a deal”, Ben Carson meant that his mother ____.

A. refused to buy him the shirt

B. made an agreement with him

C. asked him to deal with the problem

D. showed him how to save money

60. Ben Carson started studying hard again and rose back to the top because_____.

A. he had got his shirt anyway

B. he got his mother as his teacher

C. he wanted to be a financial genius

D. he had a better goal to run after

61. Ben Carson’s story tells us that ______.

A. a boy should not learn from his peers

B. he didn’t understand his mother as a boy

C. what his mother taught him has changed his life

D. people with little education may become a genius

 

D

Most people can remember a time in their lives when they learned something almost by accident, that is, without consciously (有意识地) trying to learn it. Often this kind of learning happens when we are in fact trying to learn something else. For example, many people learn a number of English words not by memorizing them or studying them directly, but by doing something they enjoy, like listening to popular songs that contain them. Similarly, some people learn words in Chinese or Japanese nit by studying those languages directly, but by studying martial arts, such as kungfu or aikido, in which Chinese or Japanese terms are used. Foreign students in the United States often learn the system (体系) of measurement simply having to shop and cook for themselves. Those activities require them to learn words like pound, gallon, inch and yard.

Many educators believe that such a kind of learning, generally called content-based learning, is the best way to learn the rules of a system. Supporters of content-based learning argue that people can best understand and remember a system’s basic rules by coming upon them in the context (环境) of that system—not by studying and memorizing them out of context. Therefore, supporters of content-based learning feel that grammatical rules can best be mastered indirectly through reading and writing, rather than by mere memorization. Likewise, they feel that mathematical rules can best be learned by working out real-life problems where such rules are needed to find out the answers. In many cases, our own learning experiences may support the ideas that we have a deeper understanding of rules we find out from context than of those memorized out of context.

 

62. By saying “they learned something almost by accident”, the author means “they learned something without _____.”

   A. realizing they are learning it

B. paying attention to the accident

C. understanding what they are learning

D. knowing what they should learn next

63. Shopping and cooking in a foreign country _____.

   A. are necessary for students studying systems

B. help one learn measure used in that country

C. tell one what is needed to learn to live there

D. require people to know how to measure

64. Many educators believe that the best way to master the basic rules of a system is ______.

A. learning them in the context

B. producing problems from context

C. memorizing the related words first

D. fixing attention on the rules themselves

65. What does the author most probably think of the content-based learning?

A. He doubts it.

B. He supports it.

C. He considers it funny.

D. He finds it impractical.

 

五 补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分)

   根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示: Michael 突然牙痛,于是到药房买药。药剂师为他检查后推荐了一种药,要他记住每四小时服一粒(pill)。同时叮嘱他如果两天后不见好的话,一定要去医院。

 

Pharmacist: Good morning. What can I do for you?

Michael: ________66____________. What medicines do you think I should take?

Pharmacist: Let me have a look at your teeth, please. …Oh, it’s nothing serious. You can try this. It’s quite effective.

Michael: ______67_______?

Pharmacist: It costs only $8.99 a bottle.

Michael: OK. One bottle, please.

Pharmacist: Remember to ________68________________.

Michael: Sure, I will.

Pharmacist: ______________69____________________, you’d better go and see the doctor.                    69

Michael: OK. Thank you for your advice. And there is a 10 dollar bill.

Pharmacist: Thank you, sir. ____70__________, $ 1.01. Hope you’ll be fine soon. Bye.                          70

Michael: Bye.

 

六 书面表达(满分30分)

假定你是李华,打算出国学习计算机科学。现在给在美国工作的表格David Zhang 写信, 了解以下情况:

1.       需参加的英语考试;

2.       每学期需修的课程数和费用;

3.       食宿费用;

4.       合适的学校。

注意:1. 词数应为100左右。

      2. 开头语和结束语已为你写好。

                                                            June 1st

Dear David,

How are you?

I meant to write you for some time. ____________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

   I’m looking forward to your reply. Thank you very much.

                                                           Yours,

                                                            Li Hua

 

 

 

 

2005年成人高考学校招生全国统一考试 

   

一、语音知识(共5小题,每题1.5分,共7.5分)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

(    )1. A. hour          B. four           C. flour        D. our

(    )2. A. research       B. respect         C. disease      D. distance

(    )3. A. feather        B. measure        C. weather      D. league

(    )4. A. cushion        B. butter          C. luggage      D. cupboard

(    )5. A. chimney       B. chicken        C. chemistry     D. chairman

 

二 词汇与语法知识(共15小题;每题1.5分,共22.5分。)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里

(    )6. I arranged to meet Mr. Jones here. I hope I haven’t ______ him.

A. forgotten        B. missed         C. lost        D. passed

(    )7. They have three reasons for keeping their marriage ______ secret for _____ moment.

           A. a; 不填         B. the; a          C. 不填; the    D. a; the

(    )8. Not until very late that afternoon ______ the news that his daughter won the match.

           A. did the father get                     B. the father got

C. the father did get                     D. got the father

(    )9.Something must be done immediately if these wild animals ______ saved.

           A. will be          B. were         C. are about to be    D. are to be

(    )10. Michael _____ to pass the examination at his second attempt.

           A. succeeded        B. completed       C. realized       D. managed

(    )11. – My watch stopped.

            -- You ______ have forgotten to wind it.

           A. should           B. must          C. can           D. may

(    )12. Helen made ____to visit her parents once a month, but she didn’t keep it.

           A. an offer        B. a decision     C. an effort        D. a promise

(    )13. Don’t worry about Susan; she just feels like _____ home alone tonight.

           A. to stay        B. stay          C. staying          D. having stayed

(    )14. Neither my wife nor I ______ able to persuade our daughter to change her mind.

           A. am           B. are         C. have been        D. is

(    )15. This is the washing machine ____ we have had so much trouble.

           A. at which       B. with which     C. of which      D. in which

(    )16. Mary has a lot of letters to write today. She ___ all afternoon and she _____ yet.

           A. has been writing; hasn’t finished         B. has written; hasn’t finished

C. writes; doesn’t finish                   D. wrote; didn’t finish

(    )17. As we knew, Xu HaiFeng won the first gold medal for China at the 23rd Olympic Games____ in Los Angeles.

           A. being held      B. to be held       C. having been held      D. held

(    )18. The driving test was difficult for me, but I finally ____ it.

           A. got back to      B. got along with      C. got through       D. got into

(    )19. – Why are you so late, Jim?

           -- Sorry. We _____ in heavy traffic for about an hour.

            A. have stuck        B. are stuck          C. stuck        D. were stuck

(    )20. The teachers decided to put off the meeting till next week, ___ they won’t be so busy.

           A. since             B. as               C. when         D. while

 

三 完形填空(共20小题;每题1.5分,共30分)

通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

Here is a story which I heard from my father yesterday evening over tea. One of his friends had _21__ been to the Himalayas, the famous mountain range in the world. While he was _22__ along the mountain paths, he came _23__ a few other visitors. _24__ the visitors were an old lady and her grandson. The small child _25__ the beautiful mountains and snow-capped peaks(山峰). He said to his grandmother: “How _26__ these mountains are! Can we take them _27__, grandma? ” The old woman _28_ and said, “Dear, if some child like you had taken them away _29__, would you have had a _30__ to see them? Now if we take these mountains away today, then tomorrow, _31__ child will not have the chance to _32__ these beautiful things. Don’t you _33__ they are so nice that everyone should see and _34__ them?”

What a noble _35__! Our lives become _36__ only when we learn the _37___ of everything and give up our _38__ to have everything for ourselves. Just as the saying goes, “ The rich man is not the one who has the _39__, but one who _40__ the least.”

 

(    )21. A. nearly       B. already       C. almost       D. recently

(    )22. A. marching    B. walking       C. following     D. running

(    )23. A. across       B. to            C. for          D. around

(    )24. A. Besides      B. About        C. Between      D. Among

(    )25. A. discovered   B. recognized     C. admitted      D. attracted

(    )26. A. cold        B. nice           C. wide         D. far

(    )27. A. home       B. together        C. down        D. off

(    )28. A. worried     B. agreed         C. smiled       D. cheered

(    )29. A. once        B. tomorrow      C. sometimes    D. yesterday

(    )30. A. day         B. chance        C. time          D. moment

(    )31. A. each        B. other          C. another       D. that

(    )32. A. show        B. take          C. own          D. see

(    )33. A. think        B. guess         C. mean         D. say

(    )34. A. take         B. have         C. welcome      D. enjoy

(    )35. A. thought      B. language      C. lesson        D. feeling

(    )36. A. useful       B. successful     C. meaningful    D. helpful\

(    )37. A. price        B. value         C. nature        D. result

(    )38. A. reasons      B. desires        C. struggle      D. purpose

(    )39. A. time        B. position       C. most         D. best

(    )40. A. needs       B. has           C. collects      D. help

 

四 阅读理解 (共15小题;每题3分,共45分)

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选项中选出最佳的一项。

A

Grammar is the way a language works. People sometimes describe grammar as the “rules” of a language; but in fact no natural languages have rules. If we use the word “rules”, we suggest that somebody made the rules first and then spoke the language, like a new game. But languages did not start like that. Languages were started by people making sounds which gradually changed into words, phrases and sentences. No commonly-spoken language is fixed. All languages change over time. What we call grammar is simply a description of a language at a particular time.

Do we need to study grammar to learn a language? The short answer is “No”. Very many people in the world speak their own native language without having studied its grammar. Children start to speak before they even know the word “grammar”. But if you are serious about learning a foreign language, the long answer is “Yes, grammar can help you to learn a language more quickly.” It’s important to think of grammar as something that can help you, like a friend. When you understand the grammar of a language, you can understand many things yourself, without having to ask a teacher or look in a book.

So think of grammar as something good, something helpful, something you can use to find your way like a signpost or a map.

 

41. The author holds that if grammar is described as “rules”, it would suggest that _____.

   A. rules must be made to speak the language

B. language goes before grammar

C. rules are fixed by language

D. language is not a new game

42. From Paragraph 1 we can see that _____.

   A. language is changing, so is its grammar

B. grammar must be simple to describe a language

C. languages were formed by people now and then

D. grammar should be changed at a particular time

43. According to the author grammar helps when ______.

   A. we look up something in a book     B. we ask someone to make rules

C. we speak our native language       D. we learn a foreign language

44. Which of the following would be the best title for this passage?

   A. Grammar Is the Rules of a Language

B. The Change of Language

C. Grammar Is Your Friend

D. How to Study Grammar

 

B

In the late 1990s scientists began to notice changes in Yellowstone National Park. Trees that had stopped growing for years began to grow again. Animals started behaving differently. Scientists believe it is the wolves that have caused these changes.

Wolves used to live in Yellowstone. But many people thought wolves would kill animals kept on farms, such as cows and sheep, and they would harm crops, too. In 1926 the last wolf in Yellowstone was killed.

For the next 70 years Yellowstone did not have any wolves. Scientists decided to bring them back to the area in 1995. The U.S. Fish and Wildlife Service brought in 15 gray wolves from Canada. Today between 250 and 300 wolves live in Yellowstone—and they have already left their mark.

Wolves have been hunting and eating elk. The elk leftovers (驯鹿被吃剩的部分) provide food for animals such as bears. With fewer elk, plants can grow better and taller. This new plant growth provides more trees for birds and more plant food for beavers. The number of beavers in northern Yellowstone has increase greatly since wolves were reintroduced.

Wolves have such a big effect on Yellowstone because they are a keystone species (物种). Keystone species are species on which a large number of other plants and animals depend. The removal of a keystone species can lead to the death of other species.

However, not everyone is happy with the wolves’ return. Farmers want to limit the number of wolves in the area, because if there are too many wolves, they may have not only their cows and sheep killed by wolves, but also their cats, dogs, and horses.

Still, many scientists believe that Yellowstone is starting to look more like it did before people began to kill wolves there.

 

45. Which of the following is true according to the passage?

   A. Wolves have played an important role in Yellowstone for 70 years

B. Wolves in Yellowstone had all been killed by the mid-1920s

C. Yellowstone had no wolves at the beginning of the 20th century

D. Yellowstone can hold no more than 300 wolves today

46. The sentence “… they have already left their mark” most probably means in the passage that _____.

   A. they have brought about changes to Yellowstone

B. they have made marks where they can get food

C. they have left a lot of footprints in the park

D. they have marked out the areas of their own

47. What is the immediate change after 15 wolves were brought in?

   A. Plants grow taller and better

B. Beavers have increased greatly

C. The number of elk is reduced

D. Cows and sheep are killed on farms

48. It seems to be a wise decision to have brought wolves back to Yellowstone because ____.

   A. wolves can depend on themselves to find food

B. a national park should introduce foreign animals

C. a national park should have different kinds of animals

D. wolves are necessary for many other animals and plants to live

 

C

In most of the United States, students attend classes for 5 days each week. Schools are required to hold classes for about 180 days a year. Recently, schools in some areas of the country have begun experimenting with the new teaching arrangement of holding classes for 4 days a week. Classes would meet their Monday through Thursday, or Tuesday through Friday. Some schools in 12 American states are now using that schedule (日程安排).

The students still have the same number of total hours in class as before. But they attend school for a longer time on each of the 4 days. In Colorado, schools on the four-day week hold classes for seven-and-one-half hours a day for 144 days. Traditional (传统的) schools meet for 6 hours a day for 180 days.

Many schools on a four-day schedule offer special programs, trips or sports meets on the fifth day. Officials say this gives students even more time in class than on the traditional schedule. Students do not have to miss school to go to the events. They can also go to doctors or deal with other important affairs on the fifth day.

The main reason for shortening the school week is that many schools can save money by not providing meals or transportation for students on the fifth day. And they say research shows that students are not harmed by the shorter week.

 

49. How many teaching hours do most of the schools have in the U.S.?

   A. 6 hours for 4 days a week         B. 6 hours for 5 days a week

C. 7.5 hours for 4 days a week       D. 7.5 hours for 5 days a week

50. What change does the four-day school week bring about?

   A. Students attend classes for 180 days a year

B. Students have fewer class hours than before

C. Students take part in more after-class activities

D. Students have to take special programs on the fifth day

51. Which of the following is true about the four-day schedule?

   A. It is being practiced in some states

B. It is being planned all over the country

C. It helps students save money for meals

D. It prevents small schools from closing down

 

D

After then years of being a housewife and a mother, Carol could not stand it any longer. Then, one morning, just after her two daughters had gone to school, she saw an advertisement(广告)in the paper. She phoned, and was asked to come to an interview(面谈) that very afternoon.

Mr. Hollins, who interviewed her, was a young man about 24 in a black suit. There was a hard look in his eye and he talked very fast. He told her she would be required to stop men between the ages of 21 and 50 and ask them several questions designed to determine what men think of deodorants. The information was to be recorded and she would be paid according to the number of complete interviews she had.

When Carol asked which factory the research was for, she was told that was not important. Last of all, before she began she would have to attend a one-day training. Carol accepted. After the training, which was only about how to write down the answers correctly in a form and how to put the questions, Carol found herself in the center of town at 9:30 in the morning. She soon found out that getting the information was really not at all that easy.

First, she stopped a man who refused to answer any questions because he had no time. Next, a man told her it was none of her business whether he used deodorants or not. Then she interviewed a man who was hard of hearing and, instead of answering her questions, began asking her all sorts of his own. Finally, Carol found a young man with a pleasant smile on his face. He was coming towards her slowly and seemed ready to talk. He looked surprised when she put her first question. “I’m doing a research, too. It’s about soap powders,” he said.

 

52. Mr. Hollins told Carol that she was required _______.

   A. to record what she heard in the streets

B. to collect men’s opinions on a product

C. to pay visits to men aged 21 through 50

D. to stop people who were using the product

53. Before Carol started to work, she learned how to _____.

   A. fill her personal information in a form

B. receive training that might help her do the job

C. put the information collected in the form provided

D. ask interesting questions in the training course

54. What can we know about the third man Carol stopped in the town center?

   A. He was impatient to listen to Carol

B. He was ready to answer Carol’s questions

C. He found it hard to believe what Carol said

D. He had trouble getting what Carol was saying

55. Carol found in her work that _____.

   A. few people were willing to answer her questions

B. it was not easy to make herself understood

C. men did not like her questions very much

D. young people were more helpful

 

 

五 补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分)

   根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:Mary在一家电器店买了一台录音机,回去后发现机器不转,便拿来要求退货。店员请她指出问题,并表示愿意替她修理。经检查发现是电源未接通。

(S= shop assistant    M=Mary)

S: Morning, ___________________________, miss?

M: Uh, I’d like to return this tape recorder and get my money back.

S: ________________________?

M: It doesn’t work.

S: I’m very sorry, but _____________________________.

M: I got this recorder only yesterday. Are you sure it won’t wrong again?

S: The service department in our store is quite good at that sort of thing. _______________________what the trouble is.

M: It simply doesn’t work. You see, none of the button work. Try it yourself.

S: OK. Let me see. Oh, ___________________, miss. Now it works very well.

 

六 书面表达(满分30分)

假定你是中国文化知识大赛组委会主席,写信祝贺参赛选手John Smith 获本次大赛一等奖,并通知其以下事项:

1.       出席12月10日晚在北京友谊宾馆举行的庆祝晚会;

2.       赢得了免费中国10日游;

3.       如果能够参加旅游,应将信中所附表格填好,并准备好护照(passport).组委会将负责其他相关事宜。

注意:词数应为100左右。

 

October 17, 2005

Dear Mr. John Smith,

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

Sincerely Yours,

Li Hua

Chair

Committee of the Chinese Culture Contest

 

 

 

 

2006年成人高考学校招生全国统一考试 

  

一、语音知识(共5小题,每题1.5分,共7.5分)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

(    ) 1. A. therefore         B. through         C. theater         D. thirsty

(    ) 2. A. ground          B. blouse           C. cousin         D. thousand

(    ) 3. A. gather           B. gentle           C. goat           D. gold

(    ) 4. A. comb            B. globe           C. smoke         D. clock

(    ) 5. A. treat             B. head            C. leaf           D. cheap

 

二 词汇与语法知识(共15小题;每题1.5分,共22.5分。)
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

(    ) 6. – Thank you for coming to meet me.

        --___________.

        A. I’m fine       B. My duty       C. Nice to meet you    D. My pleasure

(    ) 7. It was really kind ______you to help me with my homework.

        A. about         B. for           C. of                D. to

(    ) 8. – Is James coming with us?

       -- No, he can’t—he _____ for his exams.

       A. has studied      B. studies       C. studied         D. is studying

(    ) 9. I was caught in a heavy rain. I ____ have brought an umbrella.

       A. could          B. should        C. must           D. could

(    ) 10. It is hard to imagine how people will _______ the winter without electricity.

       A. get away       B. get in         C. get out         D. get through

(    ) 11. – Is there any bathroom on this floor?

         --No, please go _______, on your right.

       A. upstairs       B. ahead         C. straight         D. away

(    ) 12. ______ we did was call Susan to tell her we wouldn’t be back till Tuesday afternoon.

       A. How         B. That           C. What           D. Which

(    ) 13. Keep practicing, and your English will ________.

       A. improve       B. be improving     C. have improved     D. have been improving

(    ) 14. You can choose _____ apples, oranges or bananas.

       A. all            B. both             C. either            D. neither

(    ) 15. Michael used to look nervous when _____.

       A. scold          B. to be scolded       C. scolding       D. scolded

(    ) 16. I’m afraid I cannot_____ two hours for the film tonight.

       A. afford          B. cost             C. save           D take

(    ) 17. George cooked me a meal, _____ was a first for him.

A. what          B. when            C. who          D. which

(    ) 18. The number of girls receiving college education__________ in the country during the past 10 years.

A. is doubled         B. has doubled        C. was doubled      D. had doubled

(    ) 19. Don’t forget _____ your mum tomorrow.

       A. calling            B. to call             C. to have called       D. having called

(    ) 20. The thief had disappeared ______ the boy could stop him.

       A. as                B. once             C. before             D. until

 

三 完形填空(共15小题;每题2分,共30分)

通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

“Dad, can you tell me how to get rich?”

My dad put down the evening paper, “_21__ do you wan to get rich, my son?”

“Because today Jimmy’s mom _22__ up in their new car, and they were going to their beach house for the weekend. He _23__ three of his friends_24__. Mike and I weren’t invited. They told us we weren’t invited because we were ‘__25__ kids (孩子)’.”

“They _26__?” my father asked unbelievably.

“Yeah.” I replied in a _27__ voice.

My dad silently _28__ his head, and went back to reading the paper. I stood waiting for _29__.

I _30__ the same public school where the rich people sent their kids. That was because my _31__ lived on one side of the street. Had I lived on the other side of the street, I would have gone to a _32__ school, with kids from families more like mine.

My dad finally put down the paper. I could _33__ he was thinking.

“Well, son,” he began slowly. “If you want to be rich, you have to _34__ use your head, son,” he said, smiling. He really _35__ that.

 

(    ) 21. A. How             B. What             C. When        D. Why

(    ) 22. A. drove            B. rode              C. stepped       D. walked

(    ) 23. A. carried           B. called             C. found        D. took

(    ) 24. A. but              B. for               C. so            D. then

(    ) 25. A. bad              B. poor             C. weak          D. young

(    ) 26. A. did              B. didn’t            C. were           D. weren’t

(    ) 27. A. broken           B. gentle            C. hurt            D. pleasing

(    ) 28. A. struck            B. shook            C. held           D. raised

(    ) 29. A. an answer         B. blame            C. praise         D. a question

(    ) 30. A. left               B. liked            C. began          D. attended

(    ) 31. A. room             B. house            C. family         D. home

(    ) 32. A. close             B. different          C. modern        D. similar

(    ) 33. A. realize            B. recognize         C. tell            D. understand

(    ) 34. A. attempt            B. continue         C. learn           D. manage

(    ) 35. A. said               B. meant           C. felt            D. considered

 

四 阅读理解 (共15小题;每题2分,共30分)

   阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选项中选出最佳的一项。

 

A

Up to now, you have probably spent most of your time o English grammar and new words. You already know quite a lot about what the rules of English grammar are, and how to form sentences in English. This knowledge is necessary for you to continue your study, but it is not enough for you to speak English well. In order to develop conversational listening and speaking skills, you need practice in these skills, and this is what this textbook aims to give you.

Each unit in this book does not aim at grammar. Instead, the main goal of each unit is to provide conversational tasks or functions (功能) such as introducing yourself, talking about likes and dislikes, and inviting someone to go somewhere. In order to take part in English conversation, it is necessary to learn how these and other basic functions are used in English.

At the end of each unit, you and your classmates will work together to solve (解决) a problem based on the functions you have just learned.

This book gives you chances to listen to native speakers. It also gives you guided practice  in developing conversational skills.

 

36. What does this book aim to provide for the user?

   A. Knowledge about grammar rules

B. Ways to remember new English words

C. Exercises for skills to form sentences in English

D. Practice in conversational listening and speaking skills

37. At the end of each unit learners are required _______.

   A. to perform a task                     B. to make a travel plan

C. to introduce a classmate               D. to learn another function

38. This book is probably written for English learners_______.

   A. who have never listened to native speakers

B. who have no idea how to solve language problems

C. who know some grammar but are weak at speaking

D. who know some functions but need to practice them

 

B

I always feel sorry for world learners busy dealing with fights between nations. When my three children were young, most days it was hard keeping my house from becoming a battlefield.

It got worse as they grew older. Three years ago, Zack, then 16, couldn’t make it through a day without making his sisters, Alex 11 and Taryn 9, angry.

My husband and I tried to be understanding the boy at such an age. We reasoned, punished, and left heartfelt notes on his bed about how he was hurting our family. His answer was “I say it because it’s true.”

I even tried telling the girls to fight back. Bad idea. Now I had three children at war. When there was no way out, I told everything to my sister in an e-mail. She replied, “Don’t e-mail me. E-mail him.”

Our son was online (上网) every day, mailing and talking with his friends. Maybe he would actually hear me this way. I didn’t say anything different, but e-mail just took the tension(紧张气氛) away. There’s be no shouting or door banging. Zack wouldn’t feel under attack.

Zack didn’t reply for days. When he finally did, his entire message was four small words. I smiled when I read them: “You’re right. I’m sorry.”

The children still fought, of course, but Zack changed. Best of all, I now have a better way to talk with not one but three of them. I like that they don’t tune me out as much. They like not having to listen to me shouting to them. Or as Alex says, “You’re so much nicer online.”

All I know is that the house is quiet, but we’re talking.

 

39. What was the trouble before the online talk in the family?

   A. The writer failed to understand her daughters.

B. The children couldn’t get along peacefully.

C. The family found it difficult to keep the house clean.

D. The parents were not willing to talk with their children.

40. Which of the following did the writer try to deal with her son?

   A. Talking with him about his pain.

B. Telling him about the truth of the family.

C. Telling her daughters to keep away from him.

D. Encouraging her daughters to fight against him.

41. The writer e-mailed her sister_______.

   A. to tell her the family problem

B. hoping she’d e-mailed the boy

C. asking about child-raising

D. to reduce the tension

42. Tune me out in the passage probably means “_______”

   A. quarrel with me                    B. get angry with me

C. pay no attention to me               D. keep me out of their room

 

C

Hundreds of thousands of young children are being given mobiles(移动电话) by their parents against official health advice. One in nine five-to-nine-year olds has a mobile. This will rise to one in five in a year or two, making this the fastest growing group of mobile users.

A report on mobile safety says that while it is not sure whether they hurt users, children should not be allowed to use mobiles as much as grown-ups. This is because their brains are still developing and their bones are thinner, making it easier for mobile phone radio waves to pass through them. Mobile phone companies say they do not aim at under-16s, although some of their mobiles are designed to interest younger children.

Many of the mobiles are paid for as a safety measure so that the child can always call a parent when necessary. However, when children see that their friends have a mobile, it can become popular among them.

Professor Colin at Oxford University, who studies mobile phone radio waves, told BBC News “It’s new technology(技术) and the science is still developing. We have to be very careful about children—if there are any effects they would hurt young children more than grown-ups.” He suggested that children should be encouraged to use text messages rather than spoken conversations, this would reduce the amount of radio waves greatly.

 

43. Which age group of mobile users is increasing fastest?

   A. From 1 to 5                             B. From 5 to 9

C. From 9 to 16                            D. Above 16

44. What do mobile phone companies say about their business?

   A. They make mobiles for those over 16.

B. They don’t serve those who are under 16.

C. Their designers know the brains of children users.

D.Younger children are more interested in their mobiles.

45. According to Professor Colin, which of the following is TRUE?

   A. Reducing radio waves is a hard task for scientists.

B. Children should not be allowed to use mobiles.

C. Scientists usually care for young children more than grown-ups.

D. Sending each other text message is safer than regular calling.

46. What do you think is the purpose of this passage?

   A. To make known that children mobile users are increasing very fast.

B. To warn people about the danger of children using mobiles.

C. To discuss the effects of mobile phone radio waves.

D. To teach people a safe way of using mobiles.

 

D

When memories of holiday pumpkin pies (南瓜馅饼) are not fresh any more, large-pumpkin growers are already planning next year’s crop. Every year farmers around the world work very hard to see who can grow the world’s largest pumpkin.

The present world record belongs to Steve Daletas of Oregon. His pumpkin weighted 1,385 pounds (682 kilograms). That’s heavier than large bears! In August the pumpkin grew 29 pounds (13 kilograms) per day! Our reporter spoke with Andrew Sabin, who was one of the organizers of the 2003 Large-Pumpkin Weighing Competition (比赛).

To grow a large pumpkin, Sabin explained, you need the right seed and the right soil, and a lot of hard work. “It’s like a baby, ” he said, “You look at your baby every day.”

All the hard work leads up to the weighing competitions, which usually take place in October. Top prize winners can earn thousands of dollars.

Just getting the large pumpkins away from the farm can be very difficult. The pumpkins are so heavy that farmers often have to use forklifts (叉车) to move them.

What do farmers do with the large pumpkins after the competition? According to Sabin, restaurants often buy the pumpkins for show. Top winners can also sell their pumpkin seeds to other farmers hoping to beat the world record the next year.

Would the large pumpkins be made into pumpkin pies? Not likely, Sabin said. “They don’t taste so good as the small pumpkins that are grown to eat.”

Animals seem to like them though—at least one large pumpkin was fed to an elephant at the Oregon Zoo!

 

47. Which of the following is TRUE of the passage?

   A. People continue to pay attention to holiday pumpkin pies.

B. Farmers in the world are eager to grow pumpkins for food.

C. Farmers try their best to grow pumpkins as large as possible.

D. Pumpkin growers find it difficult to plan the next year’s farming.

48. What can we know about Steve Dalctas from the passage?

   A. His pumpkin is the heaviest in the world.

B. His farm has grown 1,385 pounds of pumpkins.

C. He tries to find bears heavier than his pumpkin.

D. He is an organizer of the 2003 pumpkin competition.

49. What does It refer to in “It’s like a baby”?

   A. Seed                  B. Pumpkin             C. Soil      

50. What might happen to the largest pumpkins after the competition?

   A. Winners move them back to their farms.

B. The Oregon Zoo uses them to attract visitors.

C. Their seeds are sold to the farmers who need them.

D. Some restaurants make huge pumpkin pies with them.

 

五 补全对话 (共5句;每句满分3分,共15分)

   根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:一位女士在商店为儿子挑选T恤衫,大小和式样都合适,也有喜欢的颜色,但价格太高。( Shop Assistant= S;   Customer= C)

S: Good morning, madam. _______________51______________________ ?

C: Yes. You see, I’m looking for a T-shirt for my son.

S: We have a large variety of T-shirts. What about this one?

C: Oh, I like it. ___________52__________________?

S: Let me see… Size 4, 6 …Yes, we have size 8. Here you are.

C: Um, but I don’t really like the color. ____________53______________________?

S: Yes, we always have pink, orange, black, blue and…

C: Good, I think blue is nice. _________54_______________?

S: It’s $ 50.

C: Oh, really? I’m afraid __________55_____________. I’ll have to think about it.

 

六 书面表达 (满分30分)

Tim多年前曾在宁波工作,他告诉老朋友大鹏最近要来宁波,希望看看中国的变化。假设你是大鹏,请给Tim回封信,告诉他:

1.       欢迎他来宁波;

2.       为他预定宾馆;

3.       建议去义乌:新的国际化大市场,很多外国商人在那里采购;离宁波不远,来回最多只需两天。

注意:1. 开头和结尾已经为你写好; 2. 词数应为100 左右。

 

Dear Tim,

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ What do you think about it?

I’m looking forward to your coming.

Best,

Da Peng

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2007年成人高考学校招生全国统一考试 

   

一、语音知识(共5小题,每题1.5分,共7.5分)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

(   )1. A. heard           B. fear            C. beard        D. clear

(   )2. A. explain         B. extremely        C. extra        D. excuse

(   )3. A. ceiling          B. cigar            C. certain       D. coin

(   )4. A. bucket          B. bush            C. butter        D. button

(   )5. A. though          B. thief            C. theatre       D. throw

 

二 词汇与语法知识(共15小题;每题1.5分,共22.5分。)
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

(   )6. Take my ____, young man, and don’t drive so fast.

A. notice        B. expression      C. advice       D. experience

(   )7. The lady was standing by the heater when her nightdress _____fire.

          A. catch        B. caught         C. would catch    D. had caught

(   )8. The toys are all so pretty. I don’t know _____ one to choose.

          A. that         B. what           C. which         D. whose

(   )9. Bruce is a nice person. He _____ lend you the money, I believe.

          A. must        B. might        C. should          D. would

(   )10. I don’t think I can ______ another night without sleep.

          A. carry       B. keep         C. stand           D. support

(   )11. _____ knows the fact should report it to the police.

          A. Anyone      B. No matter who     C. Someone     D. Whoever

(   )12. ______ with our small flat, Bill’s house looks like a palace.

         A. Compared     B. Comparing       C. Compare      D. To compare

(   )13. The secretary won’t tell you when her boss ____ back from abroad.

         A. is coming      B. has come      C. will come     D. would come

(   )14. After a heated bargain, they finally agreed _____ the price for the used car.

          A. for           B. on          C. over           D. with

(   )15. I looked around for a place _____ I could buy some chocolate, but everywhere was closed.

          A. and          B. there         C. when           D. where

(   )16.It’s so hot today. Would you ________ some ice tea?

          A. care for       B. care of        C. care about         D. care to

(   )17. The old man went to the information center soon after his arrival as the city ______ so much.

         A. is changing   B. changes      C. had changed     D. has changed

(   )18. All books are________ to the library before Friday.

         A. returned      B. to be returned       C. to have returned    D. to return

(   )19. Jackie could sing and play the piano, while I could do ______.

          A. any          B. both          C. either            D. neither

(   )20. I won’t be able to attend the meeting _____I’ll be on holiday with my family.

          A. if            B. since         C. though           D. while

 

三 完形填空(共15小题;每题2分,共30分)

通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

Scientists who study the brain have found out a great deal about how we learn. They have_21__ that babies learn much more from the sights and sounds around them than we __22__ before. You can help your baby by talking advantage of her hunger to learn.

From the _23__ beginning, babies try to imitate (模仿) the _24___ they hear us make. They “read” the _25__ on our face and our movements. That’s _26__ it is so important to talk, sing, and smile to your child. Hearing you talk is your baby’s first _27__ toward becoming a reader, because it _28__ her to love language and to learn words.

As your child grows older, _29___ talking with her. Ask her about the things she does. Ask her about the events and people in the story you _30__ together. Let her know you are carefully _31__ what she says. By keeping her in _32__ and listening, you are _33__ encouraging your child to think as she speaks. _34__, you are showing that you respect her knowledge and her ability to _35__ learning.

 

(    ) 21. A. discovered    B. heard     C. watched      D. written

(    ) 22. A. did          B. hoped     C. studied       D. thought

(    ) 23. A. very         B. suitable    C. right         D. early

(    ) 24. A. efforts        B. faces      C. lines        D. stories

(    ) 25. A. colors        B. eyes       C. sounds      D. looks

(    ) 26. A. how         B. why       C. when        D. what

(    ) 27. A. way         B. time       C. step         D. act

(    ) 28. A. allows       B. helps       C. moves       D. persuades

(    ) 29. A. continue      B. remember    C. start        D. try

(    )30. A. change        B. read        C. record      D. tell

(    ) 31. A. accepting      B. enjoying    C. carrying out   D. listening to

(    ) 32. A. talking        B. singing      C. smiling      D. playing

(    ) 33. A. then          B. already       C. even       D. also

(    ) 34. A. However      B. Besides       C. Otherwise    D. Again

(    ) 35. A. begin         B. depend on     C. keep        D. turn to

 

四 阅读理解 (共15小题;每题2分,共30分)

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选项中选出最佳的一项。

A

Brain and I were a few years into relationship and I still hadn’t cooked for him. He was a skillful cook and the thought of preparing a meal for him made me feel worried. Finally, one day I decided that I would make dinner for him Saturday night. I bought an Italian cookbook.

Saturday afternoon I made the filling first. There was no problem. Next, I started with an egg in the well of some flour, and the mixture changed into a mound of dough (面团). I began to feel good about myself.

I glanced around the kitchen, looking for a rolling pin. My eyes lit on a bottle of wine I had bought to go with dinner. Not as good as a pin, but it would do. I rolled as best as I could, and then cut the dough with a kitchen.

Just as I was finishing, the doorbell rang. I put the tortellini I made into the fridge and greeted Brain. He had brought along a bottle of wine and a rose to celebrate the evening.

The pot of water began to boil. Brain watched as I pulled the tortellini out of the fridge, and his eyes opened widely. “You made tortellini?” he asked, “By hand? I don’t even make that, and I have machines to do the job.”

I dropped the tortellini into the boiling water, and soon they were ready. Everything looked perfect. We sat down, and I watched as Brain put one in his mouth and chewed (嚼). And chewed. And chewed.

Then I tried one. It was very thick. I knew it was all over. Brain would just taste the food, and then leave early with a headache and disappear into the night.

But he ate them, admitting that they were a little thick, but really not bad.

 

36. What made the writer feel worried at the beginning of the story?

   A. Making Brain a cook              B. Cooking a meal for Brain

C. Buying Brain a cookbook           D. Ordering food for Brain

37. Why did Brain bring wine and a rose to the writer?

   A. To show that he was pleased to have the tortellini

B. To expect his happiness to have the dinner

C. To tell her that he’d remembered the dinner

D. To show that he was her good friend

38. How did Brain feel when he saw what the writer had prepared?

   A. Proud      B. Curious      C. Surprised     D. Disappointed

39. What did Brain do after he had the tortellini?

   A. He praised her work.           B. He said it was terrible.

C. He kept silent about it.          D. He left with a headache.

 

B

Everyone knows about exchange (交流) and visitor programs that give students a chance to study in another country. But today there is a program that gives teachers a chance to teach in the United States.

It is the Visiting International Faculty Program. VIFP is based in North Carolina and says it is the United States’ largest cultural (文化方面的) exchange program for teachers and schools. The program has brought about 7,000 teachers to the United States since 1987.

The program is open to teachers from Latin America, Europe, South Africa, Canada, Australia, the Philippines and New Zealand. It places them in schools in seven states for one to three years. After that, they must return home. The seven states are North Carolina, South Carolina, Maryland, Virginia, Georgia, Florida and California. The teachers work for the school systems in these states and are paid the same as an American teacher.

Teachers in the programs must have a very high level in English. They must have a university degree. And they must have three years of teaching experience with students between the ages of five and eighteen. Two years of driving experiences is also required. Visiting teachers must also be able to earn a master’s degree while in the United States.

 

40. The passage is about a programme for _____.

   A. Students who are going to study in the US

B. schools to improve their school systems

C. teachers and schools in North Carolina

D. foreign teachers to teach in the US

41. What does VIFP refer to?

   A. A school that serves international teachers

B. An organization founded by North Carolina

C. An exchange program that started in 1987

D. A training center based in the United States

42. Which of the following is required of a visiting teacher?

   A. Having taught at college

B. Working in the US before

C. Having a car of his or her own

D. Holding a degree from a university

 

C

Now the weather report.

Tonight… mostly clear this evening. Then becoming partly cloudy. Humid (闷热潮湿) with lows in the uppers 60s. Southeast winds 10 to 15 mph.

Tuesday… partly cloudy in the morning. Then mostly cloudy with a change of showers in the afternoon. Humid with highs in the upper 80s. Southwest winds 10 to 15 mph. Change of rain 50 percent.

Tuesday night… mostly cloudy with a change of showers in the evening. Then partly cloudy after midnight. Humid with lows in the upper 60s. Southwest winds 5 to 10 mph. Change of rain 40 percent.

Wednesday… partly cloudy in the morning. Then becoming mostly cloudy. Humid with high in the mid 80s. Southwest winds 5 to 10 mph.

Wednesday night… cloudy with a change of showers. Heavy rainfall possible in some places. Humid with lows in the upper 60s. South winds 5 to 10 mph. Change of rain 40 percent.

Thursday and Thursday night… mostly cloudy with a change of showers Highs in the lower 80s. Lows in the upper 60s. Change of rain 30 percent.

Friday partly cloudy. A change of showers in the morning. Highs in the mid 80s. Change of rain 30 percent. Friday night through Monday… partly cloudy. Lows in the lower 70s. Highs in the upper 80s.

 

43. On which days will there be southeast winds, according to the weather report?

   A. Tuesday, Thursday and Friday       B. Monday, Wednesday and Friday

C. Monday, Tuesday and Wednesday    D. Tuesday, Wednesday and Thursday

44. What will the weather be like during the day Wednesday?

   A. Change of rain 40 percent          B. More and more cloudy

C. Fine and then cloudy              D. Hotter than Tuesday

45. In the report “mph” is used to describe the ___ of the wind.

   A. direction       B. force      C. distance      D. speed

46. According to the report, ____ on Friday.

   A. it will clear up in the morning    B. threw will be showers in the afternoon

C. the temperature will go up       D. there will be southeast winds

 

D

Thanks to Google, millions of Internet users are now swimming effortlessly in the information ocean. Internet users know that Google is a strong search engine that is designed to bring tons of information within their reach. Yet, people make the most of Google, says computer scientists Nancy Blachman.

Blachman was introduced to Google in April 1999; her interest grew after working there for a few months. Before long, she was a Google fan. As Blanchman studied the search engine, she became more and more skillful. Then, Jerry peek suggested she write a Google guidebook. The idea interested her, and she began developing the website (网页),GoogleGuide.com. Since then, millions of people have used her website.

Blachman guides her online (在线) students through step-by-step lessons. Some lessons are for new Google users, but experienced users can also find lessons they need. One tip: if you aren’t sure whether a word has a hyphen (连字符), it is best to search with the hyphen—this way Google will look for the word with the hyphen, without the hyphen and written as two words. And another: users can ask Google not to do something by putting a hyphen before the word. For example, someone searching for “Dallas cowboy”, who does not want the football team, should enter “Dallas cowboy-football.”

Blachman says the website is her way of continuing teaching and helping people, which she says. From 1990 to 1997, she taught courses at Stanford about mathematical software (软件). She also has written several books. “A lot of people see Google as easy to use, and it is easy to use, but I am trying to make it even easier.”

 

47. The purpose of the passage is ______.

   A. to teach computer users how to develop a website

B. to teach computer users how to improve Google

C. to introduce one of the online dictionaries

D. to introduce Blachman and her website

48. What does Blachamn think about Google users in general?

   A. They don’t know how to make full use of Google

B. They don’t know how to swim in an information ocean.

C. They have to take computer lessons to use Google.

D. They have to become a fan to be skillful Google users.

49. If users are not sure whether the word they search for has a hyphen, they should enter _____.

   A. the word with a hyphen                   B. the word without a hyphen

C. two words rather than one                 D. the same word twice

50. Which of the following is TRUE if the passage about Blachman?

   A. She has been working to make Google easier to use.

B. She learned about Google from a guidebook.

C. She tries to persuade people to work for Google.

D. She became a Google fan after developing her website.

 

五 补全对话 (共5句;每句满分3分,共15分)

   根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:小李在巴黎旅游是迷了路,非常着急,而他又看不懂手里的法语版地图。一个巴黎人告诉他应沿着那条路走,到第三个红绿灯后向右转。

(Xiao Li= L; Parisian= P)

P: Can I help you?

L: Yes, please. I should be back to my hotel before dinner time, but _______51___________. The map is in French, but I only speak English.

P: Don’t worry. ____________52___________________?

L: Riverside Hotel.

P: OK. Go straight ahead until the third traffic lights.______________53________________. The hotel is at the end of the street. You won’t miss it.

L: __________54______________?

P: About 20 minutes.

L: OK. Thanks a lot.

P: ________55____________.

 

六 书面表达(共30分)

假设你是李华,写信给在中国的英国朋友John,讲述你在英国的生活:

1.       住在英国人家里,与房东家同龄男孩成了朋友;

2.       你们谈论学校生活和课外活动情况,你的口语有了很大进步;

3.       夏令营生活丰富多彩,参观博物馆,与当地学生进行球赛,举行晚会等。

注意:1. 开头和结束语已为你写好;2. 100词左右; 3. 生词:活动 activity.

 

Dear John,

     I’ve been in England for two weeks now. You must be eager to know what’s going on with me in your home country and how I feel about my stay here. __________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

     I miss you very much and will write you more about my life here.

Best wishes,

Li Hua

2008年成人高考学校招生全国统一考试 

   

一、语音知识(共5小题,每题1.5分,共7.5分)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。

(    )1. A. contain     B. bargain       C. explain      D. remain

(    )2. A. forbid      B. double       C. describe      D. doubt

(    )3. A. probably    B. pronounce    C. professor     D. provide

(    )4. A. ashamed    B. asleep        C. average      D. attract

(    )5. A. circle       B. cattle        C. coast        D. curtain

 

二. 词汇与语法知识(共15小题;每题1.5分,共22.5分)

从每小题的四个选项中,选出最佳的一项。

(    ) 6. He is busy____ his suitcase.

A. pack             B to pack       C packing        D packed

(    ) 7. ----What are you looking for?

        ---- I can’t remember where I ____ my glasses.

A. would leave       B leave        C had left         D left

(    ) 8. The girl was pleased when the truth finally____.

A. came on          B came out       C came in       D came down

(    ) 9. I wonder____ we could have a talk after the meeting.

A. which           B why           C that           D if

(    ) 10. It began to rain, and Johnson put a light plastic raincoat____ his jacket.

A. at              B in             C over          D above

(    ) 11. Work hard____ you will overcome the difficulties.

A. and             B so            C but            D for

(    ) 12. There are five language labs in this building. One is on the second floor and____ on the third floor.

A. other            B the other         C other four        D the others\

(    ) 13. My parents started off at about 5 o’clock in the morning. They____ by now.

A. would be arriving               B should have arrived  

C would have arrived              D should be arriving

(    ) 14. You can borrow that bicycle if you ____.

A. want to           B want it          C want to do        D will want

(    ) 15. The nurse held a small child____ face I didn’t see clearly.

A. which    B that    C whose    D who

(    ) 16. Jack was the sort of man who did not like his actions____.

A. be questioned     B questioning     C having questioned     D questioned

(    ) 17. It is over a year now since I came to the company, but I____ the manager yet.

A. haven’t met       B didn’t meet     C don’t meet     D wouldn’t meet

(    ) 18. With such a lot of work____, Mr. Jordan really had no time to look after his wife and daughter.

A. done            B doing           C to do           D having done

(    ) 19. ____ at his model plane over the weekend, he didn’t complete it.

A. As he worked hard             B Hard as he worked   

C How he worked hard            D How hard he worked

(    ) 20. ----Hello, this is Linda speaking. May I speak to Jim?

         ----Yes, ____.

A. it is                B speaking           C I am Jim          D that’s me

 

三. 完形填空(共15小题;每小题2分,共30分)

通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

Itzhak Perlman was born in Israel. Today he lives in New York City. But his music has made him a citizen of the world. He has played in __21__ every major city. He has __22__ fifteen Grammy awards and four Emmys.

Perlman suffered a terrible disease which damaged his __23__ at 4. Today he uses a wheelchair or walks with crutches(拐杖). But none of these __24__ him from playing the violin. As a young child, he took his first __25__ at the Music Academy of Tel Aviv. Very quickly, his special gift was __26__. At 13 he went to the United States to appear on television. His playing __27__ him to the Juilliard School in New York.

His music is full of power and strength. It can be __28__ or joyful, loud or soft. But people say it is not the music alone that makes his playing so __29__. They say he is able to show the joy he __30__ in playing, and the feelings that great music can express.

Anyone who has__31__ his performances will tell you that it is __32__ to watch him play. His face changes as the __33__ from his violin changes. He smiles and __34__ his eyes when the music is light and happy. He often __35__ dark when the music seems dark and frightening.

Itzhak Perlman has received many honors, and continues to receive honors for his music.

 

(    ) 21. A. almost             B just          C merely          D even

(    ) 22. A. caught             B enjoyed       C given           D won

(    ) 23. A. brains             B hand          C legs            D voice

(    ) 24. A. protected           B reduced       C blocked         D stopped

(    ) 25. A. lessons            B violin          C experience        D performances

(    ) 26. A. received           B improved       C recognized       D shared

(    ) 27. A. guided             B led             C showed         D caused

(    ) 28. A. astonishing         B exciting         C happy          D sad

(    ) 29 .A. special            B easy            C difficult         D common

(    ) 30. A. develops           B learns           C feels           D touches

(    ) 31. A. sat                B helped          C mentioned       D attended

(    ) 32. A. surprising           B exciting        C boring          D encouraging

(    ) 33. A. strength            B play            C music           D feeling

(    ) 34. A. fixes               B closes          C wipes           D rolls

(    ) 35. A. sounds             B looks           C thinks          D acts

 

 

四. 阅读理解(共15小题,每题3分,共45分)

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项

A

In 2006, Charleston Middle School started an outdoor classroom program by a smack group of teachers. “This program is well on its way to being a great success for our school and community(社区与). The students love it because they get to see nature at work. I love it because I see it in their eyes that they are learning about the outdoors.” said Coach Nathan Ross, a 5th grade teacher at Charleston Middle School. These teachers tool their summer break to get this program started. The money for the outdoor classroom came from collecting cans, school plays, and teachers vs students basketball games.

The outdoor classroom has different kinds of trees and plants labeled(挂上标签) so that the students can see and know what is in their school backyard. They built an outdoor theater, bridge and bird-houses. The bridge is a walkway over a small river, which is still under construction. The bird-houses are home to many different kinds of birds. “I think the outdoor classroom is so much fun! My favorite thing is the bird-houses because I love to listen to the birds sing.” said 4th grader Kallee Porter.

The outdoor classroom connects the students with the outdoors and provides a new setting and environments(环境)for learning. “I like the outdoor classroom because we don’t have to sit in the hot classroom all day. We get to go outside and enjoy nature,” said Scott Ross, a 5th grader.

 

36. The teacher started an outdoor classroom program in order to____.

A. help students learn about nature   

B. take students away to the countryside   

C see what the school backyard looks like   

D get something to do when school is over

37. Part of the money for the outdoor classroom came from____.

A. students in the program   

B the income from students’ plays   

C a can collector in the community   

D parents interested in the program

38. ____ is one of the activities in the outdoor classroom.

A. Building bird-houses   

B Holding basketball games   

C Having classes in the theater   

D Catching different kinds of birds

 

B

Joseph Lemasolai wrote a book about his life. His people, the Maasai, are nomads, meaning they do not stay in one place for long. They move their villages in search of good grass and fresh water for their cattle. “The cow is the centerpiece of pretty much everything we do,” Joseph explains. ”That’s why we move. We could not be nomads without cattle. You can’t move for nothing----you can’t just walk around.

When he was very young, Joseph spent much of his time looking after his family’s cattle, taking them to food and water and watching out for lions. He played on the grassland with his friends.

When Joseph was about six years old, he left his family to attend a boarding school(寄宿学校). There, Joseph faced difficulties much like other children do. He was laughed at because he was fat. He got into trouble daily with his teachers.

But Joseph also faced difficulty most children do no. “Every time school closed for vocation, I had to find my way home,” Joseph says, “That was one of the hardest things: The village might be 5 miles away, or it might be 50. Sometimes I wouldn’t know exactly where my family was, I had to search for them.”

Joseph later attended high school in a city. After graduation, he went to college. Finally, he became a social studies teacher, and now he is teaching seventh and eighth graders at a school.

Every summer, Joseph travels back to the grassland to visit his mother, brothers, and friends. And he takes a group of students with him to see both the beauty and the difficulty of growing up in that part of the country. “I like to show them the other side of the coin,” Joseph says.

 

39. The word “centerpiece” in Paragraph 1 means “____”.

A. the reason of moving   

B the things already done  

C the most important part   

D the animal in the middle

40. Before going to school, Joseph spent a lot of his time____.

A. visiting his friends from place to place   

B getting food and water for his family   

C taking care of his family’s cattle   

D watching lions on the grassland

41. When school closed for vocation, Joseph usually had great difficulty _____.

A. finding out where his home and village were   

B understanding what he was required to do   

C getting in touch with his teachers   

D walking 5 to 50 miles in a day

42. By taking some of his students home, Joseph wants them to ____.

A. deal with difficult situations   

B know about his love for his family   

C realize what the people really need   

D learn about a different way of living

 

C

Clay is important because it is used to make containers of all kinds. Workers add water to soften clay. This makes it easier to form into shapes by machine. Then it is heated to a very high temperature. The result is a container that will last for many years.

In many countries, clay was formed from volcanoes(火山). This kind of clay usually contains many minerals(矿物质). So the fires to make containers from volcanic clay must be hotter that those used for non-volcanic clay. The fires may be as hot as 1400℃. The high temperature should not be reached too fast so that the containers can be dried slowly.

You can add some materials to clay to gain desired results. For example, you can add sand to prevent tiny breaks or lines from forming on the surface of the final product. But you should not use sand from the coasts of oceans. Instead, you should use sand from rivers or other areas.

Clay often exists in fields covered with some water. The clay will be found about one meter below the ground. River banks often also have clay about one meter or less under the surface. Clay is very shiny when it is wet. You can also take some of the material and add enough water to it. Then press it in your hands until it is about the size of an egg. It is probably clay if it holds together when you stop pressing.

 

43. What do workers do with clay to make it into different shapes?

A. Soften it by putting water into it.   

B Heat it to a very high temperature.   

C Harden its surface by pressing it.   

D Add some materials into it.

44. What’s the difference between volcanic clay and non-volcanic clay?

A. Volcanic clay can be found in very few countries.   

B Non-volcanic clay can be dried more quickly.   

C Non-volcanic clay makes better containers.   

D Volcanic clay usually has more minerals.

45. In making containers sand is added to clay____.

A. to produce containers free from tiny breaks   

B. to make desired lines on the surface   

C. to make it easier to shape   

D. to get special patterns

46. Clay can often be found____.

A .along the coast of the ocean 

B .anywhere under the ground   

C .in water-covered fields   

D. under volcanoes

 

D

Nearly five million people see Grand Canyon each year.

Most of them see it from their cars at overlooks along the South Rim. The South Rim is the easiest to reach in the park.

The South Rim is open 24 hours a day, 365 days a year. Services are provided and facilities(设施) are open year round.

A much smaller number of people see the Canyon from the North Rim, which lies just miles directly across the Canyon from the South Rim. The North Rim rises a thousand feet higher than the South Rim, and is more difficult to reach. Heavy snows close the road to the North Rim from late October to mid-May of each year. Even in good weather it’s harder to get to.

The inner canyon includes everything below the rim and is seen mainly by campers, mule(骡子)riders, or river runners. There are many opportunities here for adventurous persons who want to camp, ride a mule to Phantom Ranch, or take a river trip though the Canyon on the Colorado River.

Visitor services and facilities inside the national park on the North Rim are only open from mid-May to late October. Weather permitting, the North Rim is open for day use only, following the close of facilities in late October. During this time there are neither services nor overnight facilities.

 

47. What do we learn from the passage about the South Rim?

A It attracts over five million visitors each year.   

B It is hard to get to even in good weather.  

C It is not open in winter months.   

D It is lower than the North Rim.

48. From late October to mid-May, ____the North Rim.

A many mule riders come to   

B heavy snows block the way to    

C services are provided 24 hours on   

D the weather is usually pleasant on

49. To see the inner part of the Canyon visitors can ____.

A follow the mules passing by   

B drive a car to Phantom Ranch   

C have campers take them there   

D take a trip on the Colorado River

50. The article is most probably from____.

A a history book for children   

B a guidebook for tourists   

C a newspaper for businessmen   

D a magazine for sportsmen

 

五.补全对话(共5句,每句满分3分,共15分)

根据中问题是,把对话中缺少的内容写在答题卡相应题号后,这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:Jack 去图书馆借书,但没有借书证(library card)。图书管理员Linda为他办理了借书证,并告诉他每本书可借两个星期,如果需要,可以续借。

 

Linda:    Good morning, __51__?

Jack:     Yes, I want to borrow a book.

Linda:    ___52__?

Jack:    No, I don’t have one now. __53__?

Linda:   Well, please fill in this form first.

Jack:    OK. (A few minutes later.) Here’s the completed form,

Linda:   Thanks. The card will be ready in thirty minutes, and you can take it later.

Jack:    Thank you. By the way, __54__?

Linda:   Well, two weeks. But then, you can renew the book if you still need it.

Jack:    I see. Thanks a lot.

Linda:   __55__.

 

六. 书面表达(满分30分)

假设你是李华,你的朋友Peter将来中国旅行。请写信邀请他来你家乡游玩,应包含以下内容:

1. 交通:飞机或火车,机场有45路公交车,在最后一站下车,如坐火车你将去车站接;

2. 活动内容:到附近的岛上玩,游泳、跑步、爬山、吃海鲜。

注意:1. 开头和结尾已为你写好; 2. 词数应为100左右。

 

Dear Peter,

I’m really excited to know that you’ll come to China for summer holidays. I hope you’ll come to visit my hometown._________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Let me know your travel plan when you have one. I’m looking forward to seeing you again, in my hometown.

                                                               Cheers,

                                                                Li Hua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009年成人高高等学校招生全国统一考试

 

一 语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

   在下列每缉单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。

(    ) 1. A. climb        B. job           C. disturb       D. club

(    ) 2. A. sweater      B. meant         C. pleasure      D. pleased

(    ) 3. A. drunk       B. dusty          C. duty          D. drug

(    ) 4. A. breathe      B. nothing         C. clothes       D. weather

(    ) 5. A. prove       B. rose            C. wrote        D. broke

 

二 词汇与语法知识(共15小题,每题1.5分,共22.5分)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

(    ) 6. Regular exercise can         you against heart disease.

        A. fight           B. protect       C. keep        D. support

(    ) 7. Over a hundred people expressed their worries, but         were willing to help.

        A. some          B. many         C. few        D. little

(    ) 8. You can't do anything else until you         your homework.

        A. finished                B. will finish

        C. have finished            D. had finished

(    ) 9. First draw a line         the middle of the page. Then write a word in the space above the line.

         A. across        B. over         C. between        D. within

(    ) 10. The manager had Ms. Brunell         the new assistant around yesterday.

         A. to show      B. showed        C. showing         D. show

(    ) 11. Send for a doctor quickly. The man      

         A. will die       B. is dying       C. dies            D. died

(    ) 12. I enjoy listening to Miss:: White; my English teacher,        ,I can only understand about half of what she says,

A. when          B. because         C. if           D. though    

(    ) 13. The bag is very heavy. Come and lend me a hand,         ?

         A. should you      B. do you        C. can you       D. will you

(    ) 14. After working for two hours, I found     impossible to complete the paper in time.

         A. me           B. this           C. that           D. it

(    ) 15. It was very kind of you to clean the office, though you      

        A. needn't do                   B. wouldn't have

        C. didn't have to                D. mustn't have done

(    ) 16. The faster anything goes up into the sky,        

        A. it reaches the highest           B. it reaches the higher

        C. the highest it reaches           D. the higher it reaches

(    ) 17. Joe took his friends there by a shortcut,         reduced the drive from 50 minutes to 15.

         A. where        B. which           C. that         D. what

(    ) 18.         there like that, you remind me of your father.

         A. To sit          B. Being sitting       C. Sitting       D. Sit

(    ) 19. He told me that the number of students to be admitted         at that time.

         A. had not been decided on                   B. were not decided on

         C. has not been decided on                   D. are not decided on

(    ) 20. Jack told his daughter that she could have         she wanted for Christmas.

          A. which         B. whatever       C. that         D. whenever

 

三 完形填空(共15小题;每题2分,共30分。)  

   通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

    It was the late spring of 1979, a hot Saturday afternoon. Hundreds of us sat 21  , side by, side, in rows of wooden chairs on the main campus lawn (校园草坪). We   22'  blue robes (毕业生长袍). We listened carefully to long   23  . When the ceremony (典礼)was   24_,we threw! our caps in the air, and we were officially graduated from college.

 After that, I found Morrie Schwartz, my 25  professor, and introduced him to

my  26 .. He was a small man who took small steps, as ifa   27   wind could; at any time,    28   him up into the clouds! His teeth were in good shape: When he smiled it was as if you had just 29  him the funniest joke on earth.

     He told my parents how I   30   every class he taught. He told them, "You have a  31   boy here. He helped me a 10t." Shy but   32  , I looked at my feet. Before we left, I    33   Mr. Schwartz a 'present, a briefcase with his name on the front. I didn't want to forget him.   34   I didn't want him to forget me. He asked if I would keep in   35  , and without hesitation (犹豫) I said, "Of course." When he turned around, I saw tears in his eyes.

 

(    ) 21. A. along        B. around          C. beside          D. together

(    ) 22.A. took         B. wore            C. put on          D. got in

(    ) 23. A. lectures      B. dialogues        C. speeches        D. reports

(    ) 24. A. on          B. up              C. over            D. away

(    ) 25. A. lovely       B. precious          C. happy          D. favorite

(    ) 26. A. parents       B. elder brother     C. girl friend         D' friends

(    ) 27. A. strong        B. north             C. warm            D. cold

(    ) 28. A. beat          B. pull             C. blow             D. wipe

(    ) 29. A. made         B. told             C. played            D. given

(    ) 30. A. left           B. reached          C. missed           D. took                                                                                                                                                                                                                                               

(    ) 31. A. special        B. brave           C. busy             D. serious

(    ) 32. A. astonished     B. pleased          C. disappointed      D. nervous

(    ) 33. A. handed        B. sent            C. delivered         D. brought

(    ) 34. A. While         B. But            C. And           D. For

(    ) 35. A. conversation   B. mind         C: company         D. touch

 

四 阅读理解(共15小题:每题3分,共45分。)

    阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项选出最佳的一项。

A

After working long hours on her feet everyday in the operating room, Taryn Rose' knew a lot about foot pain. But unlike most of her colleagues(同事),she turned her pain into money: Today she is the boss of Taryn Rose International, a $528 million company that makes nice and comfortable shoes.                           

At the beginning, Rose realized the only thing that could stop her was fear of failure. "I could hear my friends and family saying, 'Why did you leave a good job?' If I failed, would I be okay facing them? And: t thought, 'So what? I can go back for further study in medicine.' I started to accept that it would be okay to say, 'I failed, but I tried.' Once I was comfortable with that the fight, the fear came to an end. I realized I feared regret more than failure. And after you turn to the path you choose, there is nothing acceptable but Success"

Now, Rose has no regrets about leaving medicine. "What I'm doing is not all that different from what I was doing as a doctor. The goal is the same: to relieve (减轻) pain. A former professor told me: 'You're helping hundreds of thousands of women with your shoes. As a doctor, you would have helped only the few who went to your office. You're having a much greater effect.'

Looking back, Rose admits she caught a couple of lucky breaks. "To me, luck is about being prepared for those opportunities (机会) that come knocking. You have to have an open mind, the right skills and all your senses working 'to see what opportunities present themselves. Luck can open the door, but you still have to walk through it."

 

36. Before starting her shoe business, Taryn Rose was a     

   A. nurse        B. worker     C. doctor            D. boss

37. Rose realized later          was the most fearful for her to have or face in her job change.

   A. failure       B. regret      C. family           D. colleagues

38. What did her former professor think about Rose and her new job?

   A. She doesn't have to meet many people in her office.

   B. Her new work is quite different from her old job.

   C. She can now serve more people than before.

   D. Her new work is much more difficult.

39. Which of the following can best explain the last sentence in the passage?

   A. You have to do what you can after luck brings you opportunities.

   B. You should open the door when opportunities come to you.

   C. You have to be prepared for walking through the door.

   D. You should open your eyes to see opportunities clearly.

 

B

Last fall was a first-of-its-kind season. I did not arrange (安排) any after-school classes for my children. No swimming. No music lessons. No play dates. Nothing.

Once they finished their homework, they were free to do what they pleased, but only one hour of TV. In the beginning, my sons, Ben, 11, and Nick, 9, were anxious about this sudden, unplanned freedom. I had to, push them out of the door with a ball, a bike, and so on. "Play!” I ordered.

I learned that this new plan takes time, patience and a lot of faith in the theory that having excellent grades isn't really important.

When my older kids, now in college and high school, were young, I brought in the rules of modern parenting. They are unspoken, but followed carefully. First, you must let your child have a variety of activities. After all, you never know where you'll find a genius (天才).  Second, if the child shows the slightest talent (才能), the activity must be pushed with lessons, special coaching (辅导) and practice of several days a week. Every minute should be taken and every minute has a purpose. That was really too much for my children.

Now with the new plan, we told stories, we listened to music. And the kids played with bikes, balls, and whatever was handy. Nobody kept score. In fact, the boy played outside so much that the lawn was worn down to the soil in places. They've made friends with those who come from all over the neighborhood to play games.

We like those peaceful evenings. Ben and Nick have a good time this fall, may be that's because the time off has allowed us to enjoy each other's company.

40. What was new for the family last fall?

   A. The children began to learn music when school was over.

   B. The writer arranged no' extra lessons for the children.

   C. The writer found no time to play with the sons.

   D. The children had nothing to do alter school

41. At the beginning of that season the children         

   A. hated to spend more time on their homework

   B. felt excited about making their own decisions

   C. were pleased to have more freedom

   D; were worried about the change

42. According to “modern parenting" discussed in Paragraph 4, parents should       

   A. make use of every minute to be with the children

   B. provide coaching and practice for each, activity.

   C. try ex, cry means to find a child's real talent

   D. know the rules but never talk about them

43. From the passage we learn that      

   A. children like story’ telling more than bike-riding

   B. parents should teach their children how to make a plan

   C. children should have time to enjoy themselves after school

D. parents can enjoy their evenings when children play with others

 

 

C

A woman heads into a popular New York City coffee shop on a cold winter rooming. Just ahead of her, a man drops a few papers. The woman pauses to help gather them. A clerk at busy store thanks a customer who has just bought something. "Enjoy" the young woman says, smiling widely. "Have a nice day." She sounds like she really means it. These are the common situations we may see every: day.

However, in her best-selling book Talk to the Hand, Lynne Truss argues that common good manners such as saying "Excuse me" almost no longer exist. There are certainly plenty who would agree with her. According to one recent study, 70 percent of the U.S. adults (成年人) said people are ruder now than they were 20 years ago.

Is it really true? We decided to find out if good manners are really hard to see. In this politeness study, reporters were sent to many cities in the world. They performed three experiments: "door tests" (would anyone hold the door open for them?); "paper drops" (who would help them gather a pile of "accidentally" dropped papers?); and "service tests" (which salesclerks would thank them for a purchase [购物])

In New York, 60 tests (20 of each type) were done. Along the way, the reporters met all types of people: men and women of different races, ages, professions (职业), and income levels. And guess what? In the end, four out of every five people they met passed their: politeness test making New York the most polite city in the study.

 

44. What does Lynne Truss argue in Talk to the Hand?

   A. People are not as polite as they used to.

   B. "Excuse me" is not welcome nowadays.

   C. Of all the adults in the US 70% are rude,

   D. People don't care about manners any more.

45. What is TRUE about the politeness study discussed in the passage?

   A. The study was reported in many cities of the world.

   B. New York was the most suitable city for the experiment.

   C. Sixty tests were designed to see if people are polite to each other.

   D. Experiments were performed to see if common good manners exist.

46. What is found in the study?

   A. More people passed the tests in New York than in any other cities.

   B. Different kinds of people acted differently in the New York tests.

   C. Four out of five people passed the politeness test in the study.

   D. Many people in the experiment passed the tests by guessing.

 

D

This is not a diet (减肥食谱) or a hard ~exercise program. Nobody can stick to those for long. Instead, it's a simple way to make weight loss a natural part of the life you already live. And guess what? It's fun! You don't have to give up the foods you love or do regular exercises. It's about balancing calories(平衡卡路里) in tiny ways that add up to big benefits (好处). You just use some tricks the "naturally thin" people do. Pick the ones you like, stick with them, and you'll lose weight and be strong!

Talk it up Every time you pick up the phone, stand up and walk around. Heavy people sit on average two and a half hours more every day than thin people, according to a study.

Get face time. We use e-mail so much that we've forgotten what our colleagues look like.

Pick a colleague or two who sit farthest from you: and deliver 10 of those daily messages in person. And go out of your way: go to a bathroom or a copy machine on another floor and take the stairs, of course.

Think about your drink Consider beer or wine instead of a frozen drink: A glass of regular beer has 140 calories and a serving of wine has 126 calories, while a strawberry daiquiri has about 300 and a margarita 340.

   Reduce a total of 100 calories each day and you'll be able to lose about 10 pounds in a year. This is really not difficult to do.

 

47. What is mainly talked about in the passage?

   A. How to do exercises daily.

   B. How to lose weight easily.

   C. How to work comfortably.

   D: How to eat and drink regularly.

48. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

   A. Thin people sit fewer hours daily than heavy people.

   B. People deliver messages to their colleagues in person.

   C. More people walk around when they talk on the phone.

    D. Heavy people make longer phone calls than thin people,

49. What does the writer mean by “face time” in Paragraph 3?

   A. Time for getting to know each other.  B. Time for sharing ideas face to face.

   C .Time for doing small jobs,          D. Time for sharing ideas face to face

50. Which of the following probably has the most calories?

    A. Strawberry daiquiri.               B. Regular beer.

    C. Margarita:                       D. Wine.

 

五 补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分。) 

   根据中文提示,把对话中缺少的内容写在答题卡相应题号后。  这些句子必须符合

英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。   

提示:Daniel(D)去火车站迷了路。他问一个女孩(G),她也不熟悉这个地方。询问警察

    (P)后得知,可以乘坐12路公共汽车。去最近的12路车站只需沿街直行,然后在

    第二个红绿灯(traffic lights)处右转。

D:   Excuse me,    51     ?  I'm completely lost.

G:   Oh, I'm sorry. I'm a stranger here myself. Why don't you ask the policeman over there?

D:   Excuse me, officer. I'm asking about the way to the train station.

P:      52     Just get off at the last stop and there it is.

D:   Yes, Bus No. 12,    53     ?

P:   Go ahead this way   54       You'll see the bus stop there.

D:   Thanks a lot.

P:      55

 

六 书面表达(满分30分)

   假设你是李明,在本市主要商业区的一家银行找到工作后,给Jack发电子邮件,告诉

他:

    1.下周搬到牛津大道(Oxford Street)14号城市花园3-12室居住,该地靠近银行:

    2.虽然离Jack家远了,但仍会像过去一样常去拜访他们;

    3。欢迎Jack前往新家做客,电话为7635089。

注意:词数应为100左右。

 

Hi, Jack,

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                    

 

Sincerely

Yours Li Ming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010年成人高高等学校招生全国统一考试

 

一 语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

   在下列每缉单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。

(    ) 1. A. certain           B. railway        C. sail            D. wait

(    ) 2. A. Thursday         B. thousand       C. television       D. result

(    ) 3. A. push            B. number         C. cut            D. rubber

(    ) 4. A. everyone         B. reply           C. safety         D. physics

(    ) 5. A. attention         B. station          C. direction       D. question

 

二 词汇与语法知识(共15小题,每题1.5分,共22.5分)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

(    ) 6. What do you imagine the child uses this old tool _______ ?

A. about           B. by           C. for            D. of

(    ) 7. – Have you got a camera?

        -- No, I should buy ______ .

        A. it              B. one           C. that           D. this

(    ) 8. Peter was about to unlock the door ______ he found someone had broken into the room.

        A. once           B. before          C. than          D. when

(    ) 9. The speaker, ____ for his speeches, was warmly received b y the students.

        A. known         B. to be known      C. having known      D. being known

(    ) 10. His _____ is so great that money doesn’t mean much to him.

        A. idea           B. richness         C. health        D. wealth

(    ) 11. My husband and I both go out to work, ______ we share homework at home.

        A. for            B. so              C. yet           D. or

(    ) 12. --Would you like to go to the cinema with us tonight?

         -- ___________, but I don’t think I can afford the time.

        A. I’d like to       B. I’d better go        C. I didn’t want to     D. I wouldn’t

(    ) 13. It is recorded that in 1892 the weather became so cold that the river ______ over.

        A. freezes          B. was freezing        C. has frozen        D. froze

(    ) 14. The president gave the Secretary of State 30 days _____ the report.

        A. completes       B. to complete         C. completing        D. completed

(    ) 15. – Who do you think has made my room so dirty, mum?

-- It _____ be your younger brother.

A. must            B. shall             C. will           D. would

(    ) 16. Hold on, please, I’ll put you _____ to the manager.

A. across           B. through          C. off            D. over

(    ) 17. People were disturbed and began to see where the noise ________.

        A. is coming        B. was coming       C. has come      D. had come

(    ) 18. _____ in the letter did the young man say anything about his mistake.

A. Anywhere       B. Everyone         C. Nowhere       D. Somewhere

(    ) 19. The Greens chose to live ______ life was cheap, and they moved to a small town years ago.

        A. if              B. until             C. when          D. where

(    ) 20. I wrote a letter to the car dealer, ____ what had happened to my new car.

        A. explaining       B. to explain         C. explains        D. explained

 

三 完形填空(共15小题;每题2分,共30分。)  

   通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

Everyone likes things that are free, and businesses often give things for free to customers as a way of getting more people to pay attention to their products.

Ariely, a scientist from MIT, did an experiment on what people would do when _21_ things that were free. He _22_ a group of students two kinds of chocolates: the good one for 15 cents each and the poor one for 1 cent each. The good chocolate was worth $1,00, so 15 cents was very cheap, _23_ the poor quality chocolate was worth 5 cents, so _24_ it for 1 cent wasn’t very cheap.

Most people chose the high quality chocolate for 115 cents. That’s not a _25_. But then Ariely lowered the _26_ of both pieces of chocolate by 1 cent. If people were _27_ correctly, then they should _28_ choose the good quality chocolate. But that _29_ what happened. Most people chose the free chocolate. This doesn’t make sense in our _30_ way of understanding economic behavior (经济行为).

What is happening here? Ariely _31_ that people want to get a good bargain, but they also want to reduce risk (风险). That is, they want to _32_ the chance of making a _33_. If you pay 14 cents for a piece of chocolate, and then you don’t _34_ like it, when you have it, you have lost 14 cents. But when something is free and you don’t like it, you haven’t lost anything. People would _35__ not to take a risk over getting a better bargain.

 

(    ) 21. A. facing          B. buying          C. giving           D. treating

(    ) 22. A. posted          B. produced        C. offered          D. told

(    ) 23. A. if              B. as             C. for              D. but

(    ) 24. A. getting          B. holding         C. eating           D. making

(    ) 25. A. dream           B. reason          C. reply            D. surprise

(    ) 26. A. weight          B. size            C. price            D. quality

(    ) 27. A. working         B. thinking         C. planning         D. looking

(    ) 28. A. still             B. once           C. almost           D. even

(    ) 29. A. should be        B. shouldn’t be      C. is              D. isn’t

(    ) 30. A. easy            B. old              C. normal          D. modern

(    ) 31. A. questioned       B. explained         C. agreed          D. added

(    ) 32. A. find             B. learn            C. lower           D. take

(    ) 33. A. decision          B. mistake         C. promise          D. warning

(    ) 34. A. usually           B. gradually        C. certainly         D. actually

(    ) 35. A. start             B. prefer           C. manage          D. afford

 

四 阅读理解(共15小题:每题3分,共45分。)

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项选出最佳的一项。

A

Probably no other musical instrument (乐器) is as popular around the world as the guitar (吉他). Almost every kind of music needs a guitar. Country and western music would not be the same without a guitar. The Spanish music called flamenco could not exist without a guitar. The sound of American blues music would not be the same without the sad cry of the guitar. And rock and roll music would almost be impossible without this instrument.

People don not agree about where the guitar was first played, but most agree it is very old. Some say an instrument very much like a guitar was played in Egypt more than one thousand years ago. Some other say that an old form of the modern guitar was brought to Spain from Persian sometime in the 12th century. The guitar continued to develop in Spain. In the 1700s it became similar to the instrument we know today.

Many famous musicians played the instrument. The famous musician Niccolo Paganinni played and wrote music for the guitar in the early 1800s. Franz Schubert used the guitar to write some of his famous works. In modern times Andres Segovia helped make the instrument extremely popular.

One kind of music for the guitar developed in the southern area of Spain called Adalusia. It will always be strongly connected with the Spanish guitar.

 

36. What is discussed about the guitar in Paragraph 1?

   A. Its history in America.                   B. Its value in the music world.

C. Its importance for music lovers.           D. Its use in musical performance.

37. Where could be the oldest form of the guitar probably exist according to the text?

   A. In Spain        B. In Persian       C. In Egypt          D. In America.

38. Who did most to make the guitar very popular?

   A. Adalusia        B. Andres Segovia       C. Franz Schubert     D. Niccolo Paganinni

39. What would be the best title for the text?

   A. Music and Musicians                    B. The history of the guitar

C. Music and Musical Instrument             D. The Most Popular Musical Instrument

 

B

Eight years ago, officials in Chicago, Illinois, decided to replace the black roof on the city government building with a planted garden. The aim was to reduce energy costs, improve air quality and control the rainwater entering the city’s waste system (系统). Green roofs also help reduce a problem called urban heat islands (城市热岛现象). During hot weather, the building’s roof could reach temperature of up 76℃. With the garden, the temperature of the roof area was reduced by at least 30℃. Workers planted over 150 kinds of plants that could stand bad weather. Now, the area is cooler, the building requires less energy to keep cool, and the roof looks nice. Chicago also offers money to help people pay for building their own green roofs.

About in five years ago, officials in Thane, India, decided to reduce the city’s depending on power from coal. The city often experiences lack of power because of the large numbers of people using electricity. Officials decided to save energy by putting water heaters (热水器) powered by the sun on top of the city’s main hospital. The hospital saved thousands of dollars in energy costs every year. Officials then began building this kind of water heater around the city.

China has announced plans to build a city called Dongtan. The company designing the city says it will produce its energy from the wind, sun and waste. The aim is for the city to be an example to the rest of China.

 

40. What did the officials in Chicago decide to do?

   A. To grow plants on the roof of the government building.

B. To make use of the rainwater in the city’s waste system.

C. To improve the air quality of the city greatly.

D. To build another government building.

41. What problem does Thane have according to the text?

   A. The city doesn’t have enough electricity for its people.

B. The city’s main hospital lacks money for energy costs.

C. The city needs more water heaters for its people.

D. The city needs to control its population growth.

42. Why does China plan to build the new city?

   A. To set an example of using clean energy.

B. To provide energy for the rest of China

C. To learn how to use new energy forms.

D. To gain experience in city design.

43. What does the author try to tell the readers about?

   A. Problems in big cities of the world.        B. The rising energy costs in cities.

C. Different ways of going green.            D. Energy problems in the world.

 

C

On my way home from work one day in 1994, I stopped at a supermarket for shopping. I was behind two customers. The person checking out was a young mother with her little girl. As the clerk was scanning (扫描) the things she chose, the young lady was carefully counting her money, worried. After the last thing was scanned, the clerk told the young mother the total.

The young mother’s expression turned out to embarrassment (尴尬) as she realized she did not have enough money. She started to see which things to put back, and nervously looked behind her, knowing she was holding up the line. I was smiling and trying to look sympathetic (同情)—I had been in situations where I did not have enough money plenty of times myself. Finally, the young mother gave something back to the clerk, and asked for a new total.

At that moment, the woman in front of me asked the clerk to wait a moment. She took out $5 and handed it to the clerk to pay what the young mother was short of. When the clerk tried to give the woman the fifty cents change, she pointed to the little girl and told the clerk to give it to her. The little girl smiled and ran to one of the machines to spend the money. Naturally, the young mother was thankful and said so. The woman smiled and told her she was welcome.

I will never forget the look on that little girl’s face—not when she was given the money, but when she realized that a perfect stranger cared enough to help them. From the way she looked at the woman, you could tell that she learned something valuable that day: Some people do care.

That woman taught me several things with that one little deed. There are many situations in which we can help other people. It doesn’t take much money. A few dollars to someone like me was something quite different to that mother.

 

44. Why was the young mother carefully counting her money?

   A. To know how much would be left after payment.

B. She got ready to pay for what she had taken.

C. She was afraid that she didn’t have enough..

D. To see if she could buy more things.

45. What did the author try to show to the young mother by smiling to her?

   A. He had seen her before.

B. He was willing to help her.

C. He was surprised at her embarrassment.

D. He understood what happened to her.

46. The woman in front of the author handed five dollars to _____.

   A. the author           B. the mother         C. the clerk       D. the girl

47. What is the text trying to teach us?

   A. Women and children should be helped.

B. A little care can bring about great happiness.

C. There was always people who are in trouble.

D. A friend in need is a friend indeed.

 

D

There’s a time to get angry, and it’s best for your child if you do. Let’s say your child hits a playmate with a toy—hard enough to make the other child cry. How can you teach your child to feel sorry so he or she won’t do it again? Researchers say the best way for parents to react (反应) is to show their anger and to let the child know exactly why they are mad.

Many parents believe that it is best to control their feelings and to wait until they’re calm before scolding their children. But the mother or father who explains reasonably to a child, “Peter was crying because you hit him,” is not likely to attract much attention. Young children need to be scolded immediately, and strongly, before they’ll take criticism (批评) to heart.

When your young child does something wrong, scold him or her seriously at once. At the same time be sure to tell the child clearly what he or she has done wrong. An angry reaction without an immediate explanation does little good. Forbidding a child to play outside or not allowing him to watch TV as a punishment works well—but only when taken together with an explanation. Make certain your child understands that although his or her wrongdoing has made you angry, you still love him or her. Use simple, direct words such as, “You hurt Peter. How would you feel if he hit you? You must never, never hurt people.” If your voice expresses strong feeling clearly, your message will carry enough weight.

 

48. According to researchers, how should parents react when their child did something wrong?

   A. Ask the child not to do it again any time.

B. Let the child know what exactly happened.

C. Teach the child why and how to say sorry to others.

D. Show the child how angry they are and tell him why.

49. What do many parents think they should do with the wrongdoer?

   A. Speak strongly and angrily to him.

B. Hide their feelings when talking to him.

C. Explain immediately why he was wrong.

D. Calm themselves down before scolding him.

50. What could be the best title for the text?

   A. Best Ways to Stop Children’s Wrongdoings.

B. Differences among Parents in Dealing with Children

C. Different Ways to Deal with Children’s Wrongdoings

D. Research on Preventing Children from Hurting Others.

 

五 补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分。) 

   根据中文提示,把对话中缺少的内容写在答题卡相应题号后。  这些句子必须符合

英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:Paul 在商店购买西装时,营业员推荐了几套深色的,试穿后他决定买下一套深蓝色西服。  (Shop Girls= S;   Paul= P)

S: Good afternoon, sir. What can I do help you?

P: _______51_____________.

S: I’m sure we have something for you.

P: I travel a lot for work, and I worry about my suits getting dirty on the road.

S: That won’t be a problem. Would you like ____52_________?

P: Yeah, the one in dark blue looks nice.

S: This is a very fine suit. ________53____________?

P: Sure. 〔 Paul comes out of the dressing room.〕

P: It’s good fit and it’s very comfortable. _________54________________?

S: $ 198,00.

P: OK, ________55____________.

S: Do you need anything else?

P: No, thanks.

 

六 书面表达(满分30分)

假设你是李华,Tim是你的笔友,一直希望来中国教英语。得知前进中学需要一位英语老师后,你写信告诉他相关情况,主要为:

工作:1)时间为一学期; 2)教两个班的英语口语,每周10节课;3)负责学校的英语课外活动,每周一次

待遇:每月4000元,另提供往返机票,免费住宿。

注意:词数应为100 左右

生词:activity 活动

 

Dear Tim,

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All the best,

Li Hua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2002年成人高等学校招生全国统一考试

英语试题答案及评分参考

一、语音知识
答案:1.B    2.D    3.A     4.C    5.D
 
二、词汇与语法知识
答案:6.B    7.D    8.C    9.B    10.A   11.C   12.D 
     13.C   14.A   15.D   16.B   17.A    18.A   19.D 
     20.B   21.C   22.B   23.A   24.C    25.A   26.D  
     27.A   28.C   29.D   30.D
 
三、完形填空
答案:31.B    32.A    33.D    34.B    35.A    36.C    37.C
      38.B    39.D    40.C    41.A    42.B    43.A    44.D
      45.D    46.D    47.A    48.C    49.C    50.B    
 
四、阅读理解
答案:51.A    52.B    53.D    54.C    55.D    56.A    57.D
      58.B    59.A    60.C    61.C    62.B    63.C    64.C
      65.B
 
五、短文识错
答案:66.B    67.B    68.C    69.B    70.A    71.A    72.D
      73.B    74.C    75.D
 
六、补全对话
参考答案:76. I’d like (/ want) to book (/ have) two rooms
          77. How long are you going go stay
          78. May I have your name, please/ What’s your name
          79. Where do you think we could visit ( /go)during our stay in Beijing
          80. Can you get a tour guide for us / Can you arrange for a tour guide 
              to go with us 

 

 

 

 

 

 

 

2003年成人高等学校招生全国统一考试

英语试题答案及评分参考

选择题答案

1. C    2. A     3. B     4. D     5. B    6. A     7. D     8. C    9. B

10. C   11. A   12. D    13. D    14. B   15. C    16. D    17. A   18. C

19. B   20. A   21. A     22. C    23. D   24. C   25. A    26. B   27. D

28. C   29. A   30. B     31. C    32. A   33. D   34. A    35. D   36. C
37. A   38. B   39. D     40. C    41. D   42. B   43. A    44. B   45. C

46. B   47. C   48. B     49. D    50. A   51. A   52. C    53. B   54. D

55. C   56. A   57. D     58. C    59. B   60. D   61. A    62. B   63. A

64. B   65. D

 

.补全对话
参考答案:66. Where shall we go / where shall we have the picnic

67. Shall we invite John and his girlfriend
68. What should I do then(for the picnic)
69. What kind of fruit should I buy(/ do you like)
70. When shall we start off / When shall we leave for the picnic

 

.书面表达  One possible version:
 Oct. 15
 Dear Zhang Qiang,
  How are you doing recently?I‘m planning to go to Shanghai and look around in the city for a few days. I’ll take the train and arrive at 8 o‘clock a.m. on October 21st. Will you please come and meet me at the station?I’m going to stay in Shanghai till October 24th. Please help me book a hotel room. I hope to stay in a hotel around the downtown area but the price shouldn‘t be very high. I don’t mind if the room is small. Another thing, Can you book a ticket for me back to Beijing on 24th?

 

All the best,
  John

 

 

 

2004年成人高等学校招生全国统一考试

英语试题答案及评分参考

选择题答案

1. C    2. A     3. D     4. B     5. A    6. C     7. B     8. D    9. A

10. C   11. B   12. D    13. B    14. D   15. D    16. A    17. D   18. A

19. C   20. B   21. A     22. C    23. B   24. C   25. B    26. D   27. C

28. B   29. A   30. B     31. D    32. B   33. D   34. C    35. C   36. B
37. C   38. D   39. C     40. A    41. D   42. A   43. A    44. B   45. C

46. D   47. C   48. A     49. A    50. D   51. C   52. D    53. A   54. D

55. B   56. A   57. C     58. A    59. B   60. D   61. C    62. A   63. B

64. A   65. B

 

.补全对话
参考答案:66. I’ve got a (bad) toothache.

          67. How much is it?

          68. take one pill every four hours.

          69. If you’re not well/ not better in two days/ if the pain won’t be gone.

          70. Here is the/ your change.

 

书面表达 One possible version:

Dear David,

How are you?

I meant to write you for some time. You know I plan to continue my study in the U.S. I’m interested in computer science. So I’m writing to ask for your help. I want to know how to prepare for that as a foreign student. For example, what kind of English test is required for entrance? How many courses does a student have to take each term? How much do I have to pay for the courses? How much do I need for food and housing? Really a long list of questions.

Since I know very little about American Universities, it would be great if you can suggest some universities suitable for me.

I’m looking forward to your reply. Thank you very much.

Yours,

Li Hua

2005年成人高等学校招生全国统一考试

英语试题答案及评分参考

选择题答案

1. B    2. C     3. D     4. A     5. C    6. B     7. D    8. A    9. D

10. D   11. B   12. D    13. C    14. A   15. B    16. A    17. D   18. C

19. D   20. C   21. D    22. B    23. A   24. D    25. C    26. B   27. A

28. C   29. D   30. B    31. C    32. D   33. A    34. D    35. A   36. C
37. B   38. B   39. C     40. A    41. A   42. A   43. D    44. C   45. B

46. A   47. C   48. D     49. B    50. C   51. A   52. B    53. C   54. D

55. A  

 

.补全对话
参考答案:56. can I help you/ what can I do for you

          57. What is the problem/ What’s wrong with it/ Anything wrong

          58. we can repair (/fix) the machine (/it) for you

          59. Can you show (/tell) me

          60. the power is not on/ you didn’t turn on the power(/machine)

 

书面表达 One possible version:

October 17, 2005

Dear Mr. John Smith,

It is my great honor to tell you that you have won the first prize in the Chinese Culture Contest. Congratulations!

I would like to invite you to attend the celebration party on the evening of December 10 at Friendship Hotel in Beijing. And you are offered a 10-day tour in China, free of charge. If you are able to make the trip, please fill in the form we mail you with the letter. Besides, you will have to get you passport ready. We will do the rest for you. I am looking forward to your early reply.

 

Sincerely yours,

Li Hua

Chair

Committee of the Chinese Culture Contest

2006年成人高等学校招生全国统一考试

英语试题答案及评分参考

选择题答案

1. A    2. C     3. B     4.D     5. B    6. D     7. C    8. D    9. B

10. D   11. A   12. C    13. A    14. C   15. D    16. A    17. D   18. B

19. B   20. C   21. D    22. A    23. D   24. A    25. B    26. A   27. C

28. B   29. A   30. D    31. C    32. B   33. C    34. C    35. B   36. D
37. A   38. C   39. B     40. D    41. A   42. C   43. B    44. A   45. D

46. B   47. C   48. A     49. B    50. C  

 

补全对话

参考答案:51. What can I do for you/ Can I help you

          52. Do you have size 8

          53. Do you have any other color(s)

          54. How much (is it)

          55. it’s too expensive

 

书面表达 One possible version:

Dear Tim,

I’m very glad to know that you’ll be back to Ningbo for a visit. As soon as you can fix the date I’ll book a hotel room for you.

I know that you hope to see how China has changed in these years. Why don’t you go to Yiwu? A visit to that city is worth your time. Yiwu has become a new international market, and a lot of businessmen from abroad live here, buying goods and sending them to their home countries. As the city is close to Ningbo, the trip will take no more than two days. What do you think about it?

I’m looking forward to your coming.

 

Best,

Da peng

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2007年成人高等学校招生全国统一考试

英语试题答案及评分参考

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008年成人高等学校招生全国统一考试

英语试题答案及评分参考

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009年成人高等学校招生全国统一考试

英语试题答案及评分参考

选择题答案                                                                                            

1.A     2. D     3. C     4. B      5. A      6. B     7. C    8. C     9. A

10.D    11. B   12. D    13. D     14. D     15. C    16. D   17. B   18. C

19. A    20. B   21. D   22. B     23. C     24. C    25. D    26. A   27. A

28. C    29. B   30. D   31. A     32. B     33. A    34. C    35. D   36. C

37. B    38. C   39. A    40. B     41. D    42. C    43. C    44. A   45. D

46. A    47. B    48. A   49. B     50. C

 

补全对话

参考答案

51. can you tell me where the train (/railway) station is/can you show me the way to the train (/railway) station

52. You may take Bus No. 12 / Bus No. 12 will take you there

53. but where is the nearest (bus) stop / but how can I find the nearest (bus) stop

54. Turn right at the second traffic lights

55. You're welcome / My pleasure

 

书面表达 One possible version:

Hi, Jack,

I've got a new job at a bank in the main business area of the city. I'm moving to 3-12 City Garden, 14 Oxford Street next week. It's quite close to the bank. I've almost finished packing and hopefully the move will go smoothly.

Though my new home is about an hour's drive from your place, I'm sure I'll have time to visit you and your family often, as I did in the past years. You are welcome to visit my new home anytime at weekends. Call me at 7635089 and let me know how you'redoing.

 

Sincerely yours,

Li Ming

 

 

 

 

2010年成人高等学校招生全国统一考试

英语试题答案及评分参考

选择题答案

1. A    2. C     3.A     4.B     5. D    6. C     7. B    8. D     9. A

10. D   11. B   12. A    13. D    14. B   15. A    16. B   17. B   18. C

19. D   20. A   21. A    22. C    23. D   24. A    25. D    26. C  27. B

28. A   29. D   30. C    31. B    32. C   33. B    34. D    35. B  36. B
37. C   38. B   39. D    40. A    41. A   42. A    43. C    44. C   45. D

46. C   47. B   48. D    49. D    50. A 

 

补全对话

参考答案: 51. I’m looking for a suit/ I want to buy a suit

           52. a suit in dark color

           53. Would/ Do you like to try it on

           54. How much (is it)

           55. I’ll take (/ get/ buy) this one (/it)

评分说明:  
  本题应补入5处,每处3分,共15分。补入的部分内容恰当、语句正确、通顺的给满分。与答案不同但意思、语言无错误的不扣分。大体正确的,给2分。句子结构或用词有毛病但尚能达意的,给1分。句子结构或用词有严重错误的,给0.5分或不给分。完全错误或只写个别单词的不给分。每句中的拼写错误每1-2处扣0.5分,不倒扣分。

 

书面表达

(一)评分原则:
1.本题总分为30分,按5个档次给分。
2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。
3.词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。
4.评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯性及语言的得体性。
5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。
6.如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。

(二)内容要点
(三)各档次的给分范围和要求:
第五档(很好):(25-30分)
完全完成了试题规定的任务。
——覆盖所有内容要点。
——应用了较多的语法结构和词汇。
——语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂结构或较高级词汇所致;具备较强的语言运用能力。

——有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑。

完全达到了预期的写作目的。
第四档(好):(19-24分)
完全完成了试题规定的任务。
——虽漏掉了1、2个次重点,但覆盖所有主要内容。
——应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。
——语法结构或词汇方面应用基本准确,些许错误主要是因尝试较复杂语法结构或词汇所致。
——应用简单的语句间连接成分,使全文结构紧凑。

达到了预期的写作目的。
第三档(适当):(13-18分)
基本完成了试题规定的任务
——虽漏掉一些内容,但覆盖所有主要内容。
——应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。
——有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。
——应用简单的语句间连接成分,使全文内容连贯。
整体而言,基本达到了预期的写作目的。
第二档(较差):(7-12分)
未恰当完成试题规定的任务。
漏掉或未描述清楚一些主要内容,写了一些无关内容。
语法结构单调、词汇项目有限。
有一些语法结构或词汇方面的错误,影响了对写作内容的理解。
较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。
信息未能清楚地传达给读者。

第一档(差):(1-6分)
未完成试题规定的任务。
明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,原因可能是未理解试题要求。
语法结构单调、词汇项目有限。
较多语法结构或词汇方面的错误,影响对写作内容的理解。
缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。
信息未能传达给读者。
0分
未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判;写的内容均与所要求内容无关或所写内容无法看清。

(四)说明:
 1.内容要点可用不同方式表达。
 2.对紧扣主题的适当发挥不予扣分。

(五)One possible version:

Dear Tim,

     I’ve got good news for you. Qian Jin High School in my city wants an English teacher for the coming term. He’ll teach spoken English for 2 classes; 10 hours each week. He’ll also be in charge of after-class activities, once a week, for those who are interested in discussions in English. He’ll get 4000yuan each month. The school will offer a free flat and pay for the plant tickets from his home country to Beijing and back.

     I know you wish to teach English in China. I’m looking forward to your reply.

 

All the best,

Li Hua

[返回] [关闭] [打印]

上一篇:  高等数学历年真题
下一篇:  2013年政治真题测度

  相关文章
7.试述矛盾普遍性与特殊性辩证关系原理及其意义。
第一章 马克思主义哲学是科学世界观和方法论
2013政治复习资料
2013年政治真题测度
2013年成人高等学校专升本招生全国统一考试
(2)实现国家繁荣富强和人民共同富裕
8.试述新民主主义革命的政治经济和文化纲领
为什么说武装斗争是中国革命的主要斗争形式
成人高考专升本政治复习资料:三个代表
贯彻“三个代表”要求
 
联系方式
点击这里给我发消息 点击这里给我发消息
经验交流
成人高考政治复习资料,覆盖范围大
数字机顶盒论文参考
合作院校
南阳工业学校 南阳理工学院
友情链接  
河南省经济管理学校 南阳工业学校 南阳理工学院成人教育
快速链接 学校简介 | 办学资质 | 网站广告 | 版权声明 | 学校地图 | 招聘启事 | 联系我们
CopyRight ©2014 nysfcj.com All Rights Reserved. 南阳师范学院成人教育|南阳师院继续教育|南阳师范学院成人大专|南阳师范学院成人函授站|南阳师院成人大专|版权所有!
电话:0377-63488988  手机:13333600118  豫ICP备10210139号