关于我们 | 联系我们  
 
 
 
   
 
  报考指南 院校招生 面授辅导
教学大纲  成教知识  远程辅导
 
  备考指南 备考经验 心得技巧
名师指点 联考图书 联系我们
 
  数学 逻辑 历年真题
英语 写作 综合辅导
 
  面试指南 面试经验
面试辅导 院校面试
 
  调剂信息
调剂通道
英语
当前位置:成人教育网 > 英语 
2014年成人英语三级考试模拟练习:阅读理解

发布时间: 2014/3/5
Hyperinflation (极度通货膨胀) is defined as an economic condition during which there is a steep increase in prices. In accordance with the laws of economics, three factors combine to create this condition. First, demand must be much greater than the supply of available goods. Second, the country must continuously create and thereby build up an ever increasing supply of money. Third, the governmental processes that are used to collect taxes must be crippled. Let‘s imagine a country where production is barely accomplishing its goal to keep up with demand. When this happens, the government should decrease the salaries of the workers by raising taxes. But the government is powerless to collect the taxes, so it prints more money to compensate for(补偿)the goods it must purchase. This new money goes to the workers who produced the goods: as a result, the people are not forced to give up certain things for a while – they actually become richer. While this might appear to be a positive step, it is actually regressive. Every month the government is forced to print more and more money, thereby increasing its liabilities (债务) until it is destroyed. The only way to prevent total economic collapse in such a situation is for the government to increase taxes in a manner that is characterized by impartiality (公正) to everyone involved.

  大意:主要是说明了经济的的宏观调控政策比如:调控市场供求关系。或是货币的发行来调节市场。

  31. Which of the following might occur during hyperinflation?

  A. A slight increase in prices.

  B. Rapid growth of economy.

  C. Decrease of workers‘ salary.

  D. Soaring prices.

  答案: D

  解析: 细节题。文章的第一段的第1句increase in prices是物价飞涨的意思Soaring prices的意思和这是一样的。

  32. The author states that during hyperinflation ___.

  A. goods appear to be overabundant.

  B. the country has to supply more money.

  C. government may become richer by collecting more taxes.

  D. people are forced to give up certain things

  答案: B

  解析: 细节题。问题是通货膨胀的时候应该用什么样的货币政策,Second, the country must continuously create and thereby build up an ever increasing supply of money可以知道这道题的答案。

  33. The passage implies that ___.

  A. hyperinflation is just a passing phase in the economic development.

  B. people could benefit a lot from hyperinflation.

  C. hyperinflation is used by a government to raise taxes.

  D. hyperinflation may cause the downfall of a government.

  答案: D

  解析: 推论题。文章的第7句可以知道,当出现通货膨胀时候在税收和商品的补偿上政府要付出一定的代价。因而一定产生downfall下降的效应。

  34. The word “regressive” probably means ___.

  A. harmful. B. negative. C. going back. D. progressive

  答案: B

  解析: A是有害的C是倒退,D是进程的意思,B是否定的、反作用的意思,While this might appear to be a positive step, it is actually regressive.另外这是个转折句关系,应该和positive相反。

[返回] [关闭] [打印]

上一篇:  成人英语试题,帮助你学习了解成人高考英语的难易
下一篇:  2014年成人英语三级考试模拟练习:阅读理解汇总

  相关文章
7.试述矛盾普遍性与特殊性辩证关系原理及其意义。
第一章 马克思主义哲学是科学世界观和方法论
2013政治复习资料
2013年政治真题测度
2013年成人高等学校专升本招生全国统一考试
(2)实现国家繁荣富强和人民共同富裕
8.试述新民主主义革命的政治经济和文化纲领
为什么说武装斗争是中国革命的主要斗争形式
成人高考专升本政治复习资料:三个代表
贯彻“三个代表”要求
 
联系方式
点击这里给我发消息 点击这里给我发消息
经验交流
成人高考政治复习资料,覆盖范围大
数字机顶盒论文参考
合作院校
南阳工业学校 南阳理工学院
友情链接  
河南省经济管理学校 南阳工业学校 南阳理工学院成人教育
快速链接 学校简介 | 办学资质 | 网站广告 | 版权声明 | 学校地图 | 招聘启事 | 联系我们
CopyRight ©2014 nysfcj.com All Rights Reserved. 南阳师范学院成人教育|南阳师院继续教育|南阳师范学院成人大专|南阳师范学院成人函授站|南阳师院成人大专|版权所有!
电话:0377-63488988  手机:13333600118  豫ICP备10210139号